MENTALUP BLOG

ANA SAYFA / BLOG / DİKKAT GELİŞİMİ
Dikkat Nedir? Dikkat, zihin gücümüzü bir konu üzerine yoğunlaştırma becerisidir.
Aşağıdaki başlıkları inceleyerek dikkat artırıcı yeni yöntemler keşfedebilirsiniz. Aynı zamanda, dikkat eksikliği, konsantrasyon sorunu gibi dikkate dayalı -çocuklarda daha sık görülen- bozukluklar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu

DİKKAT EKSİKLİĞİ VE HİPERAKTİVİTE BOZUKLUĞU (DEHB)

Dikkat Gelişimi |  Bilişsel Belirtiler
Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu çocuklarda çok sık görülür. Dikkat eksikliği nedir, hiperaktivite nedir belirtileri nelerdir? DEHB hakkında bilgi.
DEVAMINI OKU
yetişkin zeka oyunları

YETİŞKİNLER - BÜYÜKLER İÇİN ZEKA OYUNLARI

Zeka Gelişimi |  Hafıza Gelişimi |  Dikkat Gelişimi
Zeka oyunları büyükler için de oldukça keyifli ve sürükleyici olabiliyor. İşte büyükler için zeka oyunları listesi. Zeka geliştirici mobil ve PC oyunları.
DEVAMINI OKU
yetişkinlerde dikkat eksikliği

YETİŞKİNLERDE DİKKAT EKSİKLİĞİ

Dikkat Gelişimi |  Bilişsel Belirtiler
Yetişkin ve erişkinlerde dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun sebepleri, belirtileri ve tedavisi nedir? Bu sayfadaki egzersizler, DEHB testi olmasa da dikkatinizi test etmeniz ve geliştirmeniz için ideal.
DEVAMINI OKU
ilaçlı ve ilaçsız dikkat eksikliği tedavisi

İLAÇLI VE İLAÇSIZ DİKKAT EKSİKLİĞİ TEDAVİSİ

Dikkat Gelişimi
Dikkat eksikliği nasıl giderilir? Dikkat dağınıklığı ve hiperaktivite bozukluğu durumunda çocuklar ve yetişkinler için ilaçlı, ilaçsız tedavi yöntemleri.
DEVAMINI OKU
dikkat geliştirme

DİKKAT GELİŞTİRME İÇİN EN İYİ YÖNTEMLER

Dikkat Gelişimi
İşte bu teknikler ve oyunlarla dikkatinizi geliştirin! Dikkat toplama ve konsantrasyon geliştirme - güçlendirme oyunları, uygulamaları, tavsiyeleri burada.
DEVAMINI OKU
dikkat geliştirme

Odaklanma ve Konsantrasyon Sorunu Nasıl Çözülür?

Dikkat Gelişimi
Konsantrasyon bozukluğu, odaklanma sorunu ve dikkatin çok çabuk dağılması gibi sorunların nedenlerini ve çözümleri için pratik önerileri bu yazımızla öğrenin!
DEVAMINI OKU
dikkat geliştirme

Dikkat Dağınıklığı Tedavisi

Dikkat Gelişimi
Dikkat dağınıklığı hem çocuklarda hem yetişkinlerde görülebilen günlük hayatı ve eğitim hayatını olumsuz şekilde etkileyebilen bir tür bozukluktur.
DEVAMINI OKU
metilfenidat

METİLFENİDAT NEDİR, HANGİ DURUMLARDA KULLANMAK GEREKİR, YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Dikkat Gelişimi
Metilfenidat nedir, Ritalin ve Concerta gibi metilfenidat içeren ilaçların yan etkileri nelerdir? DEHB tedavisinde ve diğer şikayetlerde kullanımı hakkında bilgi.
DEVAMINI OKU
Hiperaktivite bozukluğu

ÇOCUKLARDA HİPERAKTİVİTE BOZUKLUĞU VE TEDAVİSİ

Hiperaktivite nedir? Çocuklarda genellikle aşırı hareketlilik şeklinde görülen ve öğrenmeyi güçleştiren bu bozukluğun tedavisi hakkında bilgiler, hiperaktif çocuk belirtileri ve daha fazlası için yazıyı okuyun.
DEVAMINI OKU
Dikkat güçlendirme uygulaması

DİKKAT GÜÇLENDİRME UYGULAMASI

Her yaş grubu için: Dikkat güçlendirme materyali nasıl seçilir? Setler ve uygulama seçimine dair bilinmesi gereken önemli ipuçları.
DEVAMINI OKU
EN POPÜLER YAZILAR
zeka geliştirici oyunlar

ZEKA GELİŞTİRİCİ OYUNLAR

Zeka geliştirici oyunlar ile çocukların zihinsel gelişim süreçlerini desteklemek ne derece faydalı olur? Çocuğunun zihinsel gelişimi için doğru yönlendirmeler yapmak isteyen ailelerin en çok merak ettiği soru bu!
DEVAMINI OKU
ilaçlı ve ilaçsız dikkat eksikliği tedavisi

İLAÇLI VE İLAÇSIZ DİKKAT EKSİKLİĞİ TEDAVİSİ

Çocuk ve yetişkinlerde dikkat eksikliği ve hiperaktivite nedenleri, tanısı, belirtileri, ilaçlı - ilaçsız tedavi yöntemlerini bu makalemizden öğrenebilirsiniz.
DEVAMINI OKU
çoklu zeka gelişimini sağlamak

ZEKA NASIL GELİŞTİRİLİR? 8 KOLAY VE BİLİMSEL YÖNTEM

Bebek, çocuk ve yetişkinler için zeka geliştirmenin 8 kolay ve kaliteli tekniğini ve en eğlenceli yolunu şimdi öğrenebilirsiniz. Zekanızı doğru yöntemlerle geliştirin!
DEVAMINI OKU
hafiza-gelistirme-ve-guclendirme-teknikleri

HAFIZA GELİŞTİRME VE GÜÇLENDİRME TEKNİKLERİ

En hızlı ve en iyi 5 hafıza geliştirme tekniğini hemen öğrenmeye başla! Bu egzersizlerle belleğini güçlendir, hafızanı geliştir ve unutkanlığına çözüm bul.
DEVAMINI OKU