2023-2024 BİLSEM SORULARI İNDİR: BİLSEM SINAVI ÇIKMIŞ SINAV SORULARI

ANA SAYFA / BLOG / 2022 Bilsem Soruları İndir: Bilsem Sınavı Çıkmış Sınav Soruları

Bu sayfada, hem eskiden çıkmış soru kitapçıklarını hem de yeni sınav sistemindeki 2023-2024 tablet sorularını indirebilirsiniz.

ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Her ne kadar bu yıl Bilsem sınavlarında tablet kullanılıp kullanılmayacağı belli olmasa da 2016 yılından günümüze kadar BİLSEM sınavı 1, 2 ve 3. sınıflar için tabletlerle yapıldı. İnteraktif bir sınav olduğu için çıkmış soruların MEB tarafından yayınlanan kitap (PDF) formatı yok. Bu yüzden, muadil Bilsem soruları içeren uygulamaları kullanmanız gerekiyor. Yukarıdaki linklerden en iyi BİLSEM hazırlık uygulamasına erişebilirsiniz. Ayrıca dilerseniz her sınıf düzeyinde özel olarak hazırlanan Bilsem Şampiyonası ve Bilsem etkinlikleri konularına da göz atabilirsiniz.

Cevap anahtarları, soru kitapçıklarının içinde en son sayfadadır. Yukarıdaki bağlantılara tıklayarak örnek Bilsem sınav soruları, Bilsem genel yetenek soruları ile Bilsem çıkmış sınav sorularını ve cevap anahtarlarını indirebilirsiniz. (Önce çöz, sonra cevapları incele)

2023-2024 BİLSEM TABLET SINAVI SORULARINA ÖRNEK (HAZIRLIK İÇİN ÇÖZ)

Grup tarama sorusu

Soru 1

Geliştirdiği Alanlar: Akıl Yürütme, Görselleştirme

Bilsem tablet sorusu çöz

Soru 2

Geliştirdiği Alanlar: Görsel Dikkat, Matematik Becerisi, Planlama

Bilsem tablet sınavı hazırlık sorusu

Soru 3

Geliştirdiği Alanlar:Kavramsallaştırma, Kıyaslama, Bölünmüş Dikkat

BİLSEM GENEL YETENEK SORULARI

Bilsem (Bilim ve Sanat Merkezleri) genel yetenek sınavı, öğrencilerin bilişsel yeteneklerini değerlendirmek için tasarlanmış bir sınavdır. Bilsem sınavı ne zaman, soru tipleri neler, kaç soru ve kaç dakika gibi Bilsem sınavı ile ilgili kesin ve güncel bilgilere ulaşabilmek için hem bu sayfayı takip etmeniz hem Bilsem sınavı nasıl yapılır sayfamızı okumanız hem de öğretmenlerinizden bilgi almanız önerilir. Bilsem genel yetenek soruları genellikle şu tür sorulardan oluşur:

  • Matematik Soruları: Temel matematik becerilerini ölçen sorular ile birlikte sayılar, hesaplama, problem çözme gibi sorulardan oluşur.
  • Mantık ve Akıl Yürütme Soruları: Mantıklı düşünme, akıl yürütme ve problem çözme becerilerini ölçen sorular yer alır. Mantıksal ilişkiler, desenler, analoji soruları gibi konular bu kategoriye girer.
  • Sözel Yetenek Soruları: Kelime anlamı, cümle tamamlama gibi dil becerilerini ölçen sorulardan oluşur.
  • Görsel Algı Soruları: Şekil, desen, uzay ilişkileri gibi görsel algıyı ölçen sorulardan oluşur.
  • Zaman Yönetimi Soruları: Belli bir süre içinde belirli sayıda soruyu cevaplama yeteneğini ölçen hızlı sorulardan oluşur.
  • Bilimsel Düşünce Soruları: Temel bilimsel konseptleri ve problem çözme becerilerini ölçen sorulardan oluşur.
  • Yaratıcı Düşünce Soruları: Yaratıcılık, tasarım düşünme ve yenilikçi çözümler üretme yeteneklerini ölçen sorulardan oluşur.

Bilsem sınavları genellikle öğrencilerin probleme farklı açılardan bakma, analitik düşünme, problem çözme, hızlı düşünme ve yaratıcı düşünme becerilerini değerlendirmeyi amaçlar. Ancak, sınavın içeriği ve yapılan değişiklikler her yıl farklılık gösterebilir. Bu yüzden güncel ve doğru bilgilere ulaşabilmek için bu sayfayı takip etmeyi unutmayın.

BİLSEM ÇIKMIŞ SINAV SORULARI ve CEVAPLARI

BİLSEM hazırlık için cevap anahtarları ile paylaştığımız “BİLSEM çıkmış sorular” kitapçıklarından yararlanabilirsiniz. Bu kitapçıklarda her sınıf düzeyine özel Bilsem genel yetenek soruları da bulunmaktadır. Aşağıda, 2023-2024 için BİLSEM grup tarama uygulamasında benzerleri çıkabilecek tablet sınavı (1. aşama) soru örneklerini de paylaştık. Bilsem Sınavı 3. Sınıf 2023, 2. Sınıf 2023 ve 1. Sınıf 2023 sorularını da incelemeyi unutmayın. Bu çalışmaların tümü, soruların hangi mantıkta olduğunu anlamaya yardımcı olabilir. 2024 BİLSEM sınavına katılacak öğrencilere başarılar dileriz. Bu süreçte Bilsem kitapları da size yardımcı olabilir.

Bilsem ikinci aşama ile ilgili merak ettikleriniz varsa Bilsem bireysel değerlendirme sayfamızı incelemeyi unutmayın.

Bilgi:

  1. 2018 yılından itibaren Bilsem sınavları 1, 2 ve 3. Sınıflar için tabletlerle, grup tarama uygulaması şeklinde yapıldı. 4. sınıf Bilsem sınavı ise kaldırılmıştı. Pandemi sebebiyle 2021 – 2022 döneminde tekrar açıldı ancak geçen yıl kaldırıldı. Yani, 4. Sınıflar için Bilsem sınavı bu yıl olmayacak.
  2. 2017 BİLSEM sınavı 1, 2 ve 3. sınıflar için yine tabletlerle yapıldı. 4. sınıf Bilsem sınavı yapılmadı.
  3. 2016 BİLSEM sınavı soruları 1 ve 2. Sınıflar için tablet bilgisayarlarla, bilgi işlem merkezinde, grup tarama uygulaması şeklinde yapıldı. 3 ve 4. sınıflar için ise test kitapçığı üzerinden sınav yapıldı.
  4. 2015 BİLSEM sınavı soruları ise 2, 3 ve 4. Sınıflar için test şeklinde verildi.

Bilsem soruları; Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından hazırlanmıştır.

Benzer soruları çözebileceğiniz ve onlarca egzersiz içeren MentalUP BİLSEM’e Hazırlık Uygulaması ile çocuğunuzu Bilsem sınavlarına hazırlayabilirsiniz. MentalUP uygulaması dikkat, hafıza, problem çözebilme, hızlı düşünme gibi zihinsel becerileri geliştirmeye yönelik TÜBİTAK destekli bir uygulamadır. Egzersizler, BİLSEM’den bağımsız geliştirilmiş ancak BİLSEM sınavındaki sorular ile yakından benzerlik göstermektedir. Bu yüzden benzer nitelikteki Bilsem soruları ile BİLSEM sınavına hazırlık sürecinde en etkili uygulamadır.

ESKİ BİLSEM SINAV SORULARI | CEVAP ANAHTARI İLE BİRLİKTE BİLSEM ÇIKMIŞ SORULAR

Cevap anahtarları, soru kitapçıklarının içinde en son sayfadadır. Aşağıdaki bağlantılara tıklayarak Bilsem çıkmış sınav sorularını ve cevap anahtarlarını indirebilirsiniz.

Kaynak: BİLSEM, Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Seçme Sınavı Çıkmış Sorular.

Bilsem Deneme Sınavı ve MentalUP Soru Örnekleri 2023 - 2024

bilsem deneme sınavı

Bilsem geçmiş sınav soruları her yıl sınav sonrası MEB tarafından paylaşılmaktadır. Bu sayfada, bilsem geçmiş sınav sorularına kolaylıkla erişebilmeniz amaçlanmıştır. İndirdiğiniz dokümanları Bilsem deneme sınavı amacıyla kullanabilirsiniz.

Bilsem Sınavına Hazırlık

Veliler unutmamalıdır ki Bilsem sınavı bir yetenek sınavıdır ve ezbere dayalı değildir. Yukarıda paylaştığımız örnek Bilsem sınavı soruları ve pdf çıkmış sorular, çocukların sınav heyecanını azaltmak ve Bilsem sınavına hazırlık yapmalarını sağlamak içindir. Bilim ve Sanat Merkezleri hakkında daha fazla bilgi almak, sınav tarihlerini ve süreci detaylı incelemek için: BİLSEM SINAVI NEDİR, NASIL HAZIRLANILIR? Başlıklı rehber yazıyı inceleyebilirsiniz.

BİLSEM Deneme İçin Test Kitapçıkları Kullananların Dikkatine!

Eskiden Bilsem 3. sınıf sınav soruları, test kitapçığı üzerinde çözülüyordu. 1. sınıf ve 2. sınıf bilsem soruları ise tabletler üzerinde çözülüyordu. Ardından 2017 yılında bu değişti ve 1, 2 ve 3. sınıf genel yetenek soruları, hatta resim ve müzik alanı için de önce tabletli tarama sınavını geçme şartı getirildi. 2022’de ise ön değerlendirme aşamasında tablet sınavı kaldırılmıştı ancak 2023 yılında yeniden devreye alındı. Ayrıca 2022 yılında 4. sınıf Bilsem sınavı tekrar sınav takvimine alınmıştı ancak 2023’te eski sisteme geri dönüldü. Yani 2023-2024 Bilsem Sınavına 4. sınıflar giremeyecek. Buradan hareketle; ön değerlendirme uygulaması olarak halen tabletler harika birer Bilsem hazırlık seçeneği olarak kabul ediliyor. Bu yüzden çocukların genel yetenek ve diğer alanlarda sınava hazırlık yapabilmeleri için MentalUP BİLSEM’e Hazırlık uygulamasını öneriyoruz. Tablette, telefonda veya bilgisayarda kullanabilirsiniz.

BİLSEM hakkında tüm gelişmeleri ve sınava
hazırlık yöntemlerini anlık takip edebilmek
için Facebook grubuna katılın ✔

Bu sayfada;

• 1. sınıf genel yetenek soruları,

• 2. sınıf genel yetenek soruları,

• 3. sınıf genel yetenek soruları,

• 4. sınıf genel yetenek soruları,

• Resim veya müzik alanında adaylar için önemli bilgiler,

• Online “bilsem soruları çöz” veya “pdf indir” linkleri

• Son 5 yılın çıkan soruları ve Bilsem deneme sınavı

Hakkında detaylı bilgi ve dokümanlar verdik.

Bilsem Sınav Soruları Hakkında Merak Edebileceğiniz Diğer Konular

Bilsem Soruları İndir: Bilsem Sınavı Çıkmış Sorular

BİLSEM, Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Seçme Sınavı'nın soruları, üstün yetenekli öğrencileri seçmek için her yıl yeniden hazırlanıyor. Birçok sınavda olduğu gibi Bilsem sınavında da çıkan sorular geçmiş sınav soruları ile benzerlik gösteriyor. BİLSEM okullarında eğitim almaya hak kazanmak için bu sınavlarda başarılı olmak gerekiyor.

Geçtiğimiz Yıllarda Bilsem Sınavı Süresi Ne Kadardı?

Dikkat: Aşağıdaki sınav süreleri, geçmiş yıllara aittir. Sınav süresinin her yıl değişebileceğini unutmayın. Güncel bilgiler için Bilsem sınavı kaç dakika sayfamızı ziyaret etmeyi unutmayın.

1. sınıflar için sınav süresi: 60 Soru > 60 Dakika

2. ve 3. sınıflar için sınav süresi: 70 Soru > 70 Dakika

Bilsem sınavında yanlış doğruyu götürmüyor.