En İyi Bilsem Etkinlikleri

Her yıl binlerce öğrencinin girdiği BİLSEM sınavına hazırlık aşamasında kullanılabilecek en faydalı yöntemlerden biri olan Bilsem etkinlikleri için en iyi önerileri bu yazıda bulabilirsiniz. Öğrencilerin sınava hazırlanmasını daha kolay bir hale getirmek için hazırlanan Bilsem sınavına hazırlık etkinliklerinde sınava dair bilgiler, örnek sorular ve hazırlanma yöntemleri mevcuttur. Ayrıca, sınavda öğrencilerin karşılaşabilecekleri soruların çözümünün örnekleri gibi çalışmalar da yapılabilir.

MentalUP Bilsem Şampiyonası ve Etkinlikleri

Her yıl binlerce öğrencinin Bilsem’e hazırlık için kullandığı ve başarılı sonuçlar aldığı MentalUP, her yıl olduğu gibi bu yıl da Bilsem etkinlikleri açısından değerlendirilebilecek en etkin seçeneklerden biri. Ayrıca bu yıl MentalUP Bilsem Şampiyonası ile sınava daha iyi hazırlanma şansınız var.

Bilsem sınavına oyun oynar gibi hazırlanma fırsatı sunan MentalUP Bilsem Şampiyonası, çocukların sıkılmadan Bilsem Sınavına hazırlanmasını sağlar.

Hemen Başlayın

Her sınıf için özel olarak hazırlanan bu etkinlikler için yukarıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz ya da MentalUP’a giriş yaptıktan sonra “Etkinlik Alanı” kısmına gelerek kendi sınıf düzeyinize uygun etkinliklere katılabilirsiniz. Aşağıdaki sınıf düzeylerinden seçim yaparak ilerleyebilirsiniz:

  • 1. Sınıf Bilsem Etkinlikleri
  • 2. Sınıf Bilsem Etkinlikleri
  • 3. Sınıf Bilsem Etkinlikleri

Örnek ekran görüntüleri ile devam edelim:

mentalup bilsem etkinlikleri mentalup bilsem etkinlikleri alanı
mentalup bilsem 1.sınıf etkinliği mentalup bilsem 2.sınıf etkinliği

MentalUP Bilsem Şampiyonası’nda matematik etkinlikleri, Türkçe etkinlikleri, örüntü, küp gibi birçok Bilsem etkinliği bulabilirsiniz.

MentalUP Bilsem Etkinliklerinin Faydaları

MentalUP Bilsem Etkinliklerinin klasik Bilsem etkinliklerinin en büyük farkı interaktif olmasıdır. Bu sayede Bilsem’e hazırlanan öğrenciler, hem tabletlerle yapılan Bilsem sınavına aşinalık kazanmış oluyorlar hem de nerede yanlış yaptıklarını ve doğru cevapları görerek karşılarına çıkacak benzer sorularda daha başarılı olma şansı yakalıyorlar.

Aynı zamanda sorulara aşinalık kazandıkları için sınav sırasında zaman yönetimini daha iyi yapabilecek duruma geliyorlar. Bunun yanında beyin egzersizi yaparak zeka becerilerini güçlendirme ve geliştirme şansına sahip oluyorlar. Bu açıdan bakıldığında MentalUP Bilsem etkinliklerinin eşi benzeri olmayan birçok avantaj sağladığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Aşağıda örneklerini görebileceğiniz örnek Bilsem etkinlikleri, Bilsem sınavına hazırlık için ne kadar doğru bir adım attığınızın göstergesi olarak kabul edilebilir.

mentalup bilsem oyunları mentalup bilsem Alıştırmaları
mentalup bilsem pratiği mentalup bilsem etkinliği

MentalUP Bilsem Kullanıcı Yorumları

bilsem yorum
bilsem yorum
bilsem yorum
bilsem yorum
bilsem yorum
bilsem yorum

Bilsem Matematik Etkinlikleri

Bilsem matematik etkinlikleri, çocukların Bilsem’de karşılarına çıkabilecek soruları kolayca çözebilmesi için özel olarak hazırlanmış etkinliklerdir. Matematik etkinlikleri yapan çocukların aşağıdaki alanlarda gelişmesi beklenir:

  • Matematik becerileri gelişir.
  • Zihinsel becerileri ve analitik düşünme becerileri gelişir.
  • Problem çözme yeteneği artar.
  • Mantık kurma becerileri gelişir.
  • Sayılar ve rakamlarla daha iyi bir ilişki kurar.
  • Sayısal ve matematiksel kavramları ve kuralları daha hızlı anlama becerileri gelişir.
  • Sayısal derslerde okul ve ders başarısı artar.

Bilsem sınavına hazırlık odaklı matematik etkinliklerine bazı örnekleri şöyle verebiliriz:

Bilsem Matematik Etkinlikleri PDF

Bilsem Matematik Etkinlikleri (PDF)

Bilsem Matematik Etkinliği PDF

Bilsem Matematik Etkinlikleri 2 (PDF)

MentalUP Bilsem Matematik Etkinlikleri

MentalUP Bilsem Matematik Etkinlikleri

Bilsem Sınavı Matematik Etkinlikleri PDF

Bilsem Matematik Etkinlikleri 3 (PDF)

Bilsem Türkçe Etkinlikleri

Bilsem Türkçe etkinlikleri, tıpkı matematik etkinliklerinde olduğu gibi Bilsem sınavına hazırlanan öğrencilerin Türkçe sorularını anlayabilmeleri ve kolayca çözebilmeleri için özel olarak hazırlanmış etkinliklerdir. Bilsem Türkçe etkinliklerini yapan ve bu etkinliklerdeki soruları çözen öğrencilerin aşağıdaki alanlarda gelişme göstermeleri beklenir:

  • Okuma ve okuduğunu anlama becerileri gelişir.
  • Dinleme ve anlatılanı anlama becerileri gelişir.
  • Sözel-dilsel becerileri güçlenir.
  • Sosyalleşme imkânı sunar ve sosyal becerilerin gelişimine katkı sağlar.
  • Yazılı ve sözlü iletişim becerileri güçlenir.
  • Sözel alanlarda ders başarısı artar.

Bilsem Türkçe etkinlikleri için aşağıdaki etkinlik örneklerini değerlendirebilirsiniz:

Bilsem Türkçe Etkinlikleri PDF

Bilsem Türkçe Etkinlikleri (PDF)

Bilsem Türkçe Etkinliği PDF

Bilsem Türkçe Etkinlikleri 2 (PDF)

Bilsem Sınavı Türkçe Etkinlikleri PDF

Bilsem Türkçe Etkinlikleri 3 (PDF)

MentalUP Bilsem Türkçe Etkinlikleri

MentalUP Bilsem Türkçe Etkinlikleri

Sınıflara Göre Bilsem Etkinlikleri

Bilsem etkinlikleri yapılırken birincil kıstas, öğrencinin sınıf düzeyine göre seçimler yapılmasıdır. Yani, 1. sınıf öğrencileri için 1. sınıf Bilsem etkinlikleri yapılmalı ve bu düzeydeki sorular çözülmelidir. Gelecek sene Bilsem’e aday gösterileceğini düşündüğünüz bir okul öncesi çocuğunuz varsa onunla minik bir başlangıç yaparak hazırlık sürecini başlatabilirsiniz. Şimdi sınıf düzeylerine göre Bilsem etkinliklerini birlikte inceleyelim.

1, 2 ve 3. sınıflar için en güzel Bilsem hazırlık etkinlikleri MentalUP Bilsem Şampiyonası’nda sizi bekliyor. Hem oyun oynayın hem de puanlarınızı yaşıtlarınızla karşılaştırarak Bilsem sınavına en iyi şekilde hazırlanın.

Hemen Başlayın

Anasınıfı Bilsem Etkinlikleri

Okul öncesi dönemde öğrenciler BİLSEM’e aday gösterilmiyor ancak anasınıfında Bilsem etkinlikleri ile haşır neşir olan çocuklar, sorulara aşinalık kazanarak 1. sınıfa geçtiklerinde aday olma ihtimalini artırıyorlar. Bundan dolayı “Benim çocuğum zaten henüz anasınıfında, gerek yok” demeyin. Küçük bir başlangıç bile büyük farklar yaratabilir. Anaokulu Bilsem etkinlikleri için başlangıç olarak 1. sınıf Bilsem etkinliklerini değerlendirebilirsiniz.

1. Sınıf Bilsem Etkinlikleri

Bilsem sınavları ilk olarak 1. sınıflar düzeyinde yapıldığı için Bilsem’in ilk basamağı olarak kabul edilebilir. Bu aşamada Bilsem sınavına girecek olan öğrencilerin 1. sınıf Bilsem hazırlık etkinlikleri yapmaları ve 1. sınıf Bilsem soruları çözmeleri, sınav başarısına ciddi anlamda katkı sağlayacaktır. Düzenli bir çalışma ile Bilsem sınavını daha ilk girişte kazanmak mümkündür. Bunun için matematik etkinlikleri, Türkçe etkinlikleri, örüntü etkinlikleri ve 1. sınıf görsel algı etkinlikleri Bilsem’i kazanmak adına yararlı olacak etkinliklerdir. Bilsem 1. sınıf sınavında daha önce çıkmış sorulara benzer sorulardan oluşan aşağıdaki etkinlikleri ve soruları inceleyebilirsiniz.

1. Sınıf Bilsem Etkinlikleri PDF

1. Sınıf Bilsem Etkinlikleri (PDF)

1. Sınıf Bilsem Etkinliği PDF

1. Sınıf Bilsem Etkinlikleri 2 (PDF)

1. Sınıf Bilsem Sınavı Etkinlikleri PDF

1. Sınıf Bilsem Etkinlikleri 3 (PDF)

1. Sınıf Bilsem Sınavı Etkinliği PDF

1. Sınıf Bilsem Etkinlikleri 4 (PDF)

2. Sınıf Bilsem Etkinlikleri

Bilsem sınavına 1. sınıfta girmiş olup da kazanamayan ya da ilk defa aday gösterilen 2. sınıf öğrencileri için özel olarak hazırlanan Bilsem etkinlikleri bu alanda en büyük yardımcınız konumundadır. Geçmiş yıllarda çıkmış soruların benzerlerinden oluşan 2. sınıf Bilsem hazırlık etkinlikleri, öğrencilerin eğlenceli vakit geçirirken aynı zamanda Bilsem sınavına hazırlanmasına yardımcı olur. Eğlenerek öğrenen ve soru çözen çocukların Bilsem’de başarılı olma şansı diğerlerine göre daha yüksektir. 2. sınıf Bilsem sınavı etkinlikleri ve örnek çalışma dosyalarını aşağıdaki kısımdan inceleyebilirsiniz.

2. Sınıf Bilsem Etkinlikleri PDF

2. Sınıf Bilsem Etkinlikleri (PDF)

2. Sınıf Bilsem Etkinliği PDF

2. Sınıf Bilsem Etkinlikleri 2 (PDF)

2. Sınıf Bilsem Sınavı Etkinlikleri PDF

2. Sınıf Bilsem Etkinlikleri 3 (PDF)

2. Sınıf Bilsem Sınavı Etkinliği PDF

2. Sınıf Bilsem Etkinlikleri 4 (PDF)

3. Sınıf Bilsem Etkinlikleri

Daha önceki sınıflarda Bilsem sınavına girmiş ancak kazanamamış olan ya da 3. sınıfta ilk kez aday gösterilen öğrenciler için Bilsem sınav süreci biraz daha heyecanlı geçiyor. Neden mi? Bir öğrenci, Bilsem’e en geç 3. sınıfta aday gösterilebiliyor. Yani sonraki sınıflarda Bilsem süreci tamamen bitmiş oluyor. Dolayısıyla bu aşamada 3. sınıf Bilsem etkinlik örnekleri ve Bilsem hazırlık uygulamaları daha sıkı kullanılmalı. Hatta daha kapsamlı bir hazırlık için Bilsem hazırlık 3. Sınıf örnek soruları da mutlaka incelenmeli ve sık sık benzer sorular çözülmeli. Gerekirse bir Bilsem etkinlik kitabı ile de bu süreç desteklenebilir. Bu sayfada yer alan bütün etkinlikler Bilsem etkinlik kitabı olarak kabul edilebilir ancak sadece buradaki etkinlikler ile yetinmek mantıklı değil. Örnek olması açısından aşağıdaki 3. sınıf Bilsem etkinliklerini inceleyebilirsiniz.

3. Sınıf Bilsem Sınavı Etkinliği PDF

3. Sınıf Bilsem Etkinlikleri (PDF)

3. Sınıf Bilsem Sınavı Etkinlikleri PDF

3. Sınıf Bilsem Etkinlikleri 2 (PDF)

3. Sınıf Bilsem Etkinliği PDF

3. Sınıf Bilsem Etkinlikleri 3 (PDF)

3. Sınıf Bilsem Etkinlikleri PDF

3. Sınıf Bilsem Etkinlikleri 4 (PDF)

Bu yazıda Bilsem sınavına hazırlanan öğrencilerin işine yarayacak BİLSEM etkinlik örnekleri, MentalUP Bilsem etkinlik örnekleri ve diğer Bilsem hazırlık önerilerini paylaştık. Sınav hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz Bilsem Arşivi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. MentalUP blog sayfalarında Bilsem sınavı ne zaman, Bilsem sınavı kaç soru, Bilsem soru tipleri gibi birçok konuda detaylı ve güncel bilgileri bulabilirsiniz. Tüm adaylara sınavda başarılar dileriz.

BU YAZIYI OKUYANLAR AŞAĞIDAKİ BAŞLIKLARI DA İNCELEDİ
ANA SAYFA / BLOG / BİLSEM Etkinlikleri (1. 2. 3. Sınıf)