Ücretsiz Çocuk Oyunları Oyna

basit oyun

Çocukların hafıza becerisini geliştiren kolay oyun, hafıza kartları. O kadar kolay olmayabilir ;)

Çocuk oyunu

Zengin görselleri olan, rengarenk ve görsel dikkat geliştiren çocuk oyunu. Hazırsan hemen başla.

çocuklar için kolay zeka oyunu

Farklı resmi bulmaca. Oldukça kolay çocuk oyunu ama ileri seviyeler sizi biraz zorlayabilir!

pedagojik oyun

Kutuları tek tek sayarak yeterince puan toplayamazsın. Bir bakışta çözmen gerekiyor.

Kolay çocuk oyunu oyna

10'u Bul gibi yeni zeka oyunları, çocukların matematik ve planlama becerilerini güçlendirir.

çocuk oyun

Dikkat ve konsantrasyon becerilerini geliştiren Kaçan Top, eğlenceli oyunlar içinde en sevilenlerden biri.

çocuk oyunları oyna

Eğlenceli oyun Deve Cüce çocukların; tepki kontrolü, odaklanma ve bölünmüş dikkat becerilerini geliştirir.

çocuklar için oyunlar

Müzik alanındaki en güzel oyunlardan biri olan Enstrümanlarım oyunu, görsel ve işitsel bellek gelişimini destekler.

çocuklar için oyun

En eğlenceli oyunlar kategorisinin en zor mantık oyunu. Mantık topları!

en güzel çocuk oyunu

Çocuklar için oyun arayanlar bu dikkat geliştirici oyunu çok seviyor.

uzay temalı çocuk oyunları

Uzay Yolculuğu oyunu çocukların matematiksel becerilerini geliştirir.

çocuk akıl ve zeka oyunları

Uçan Kartlar oyunu ile görsel dikkat ve odaklanma becerilerini geliştirir.

çocuklar için oyunlar

Bul Bakalım gibi olan çocuklar için oyunlar görsel tanıma ve görsel dikkati geliştirir.

çocuk dikkat oyunları

Görsel takip ve kıyaslama becerilerini geliştirmek için bu oyun harika seçenek.

çocuklar için tangram oyunu

Görselleştirme, planlama ve karar verme becerilerini bu oyunla geliştirin.

Daha fazla çocuk oyunu için:

MentalUP’ı Aç

En Sevilen Çocuk Oyunu Türleri

1- Beceri Oyunları: Çocuklar, çeşitli beceriler gerektiren ve hatta bu becerileri geliştiren oyunları çok seviyorlar. Örneğin, Google Play’de çocukların yoğun ilgisini görerek tam 4,8 puan alan MentalUP, oldukça zengin bir beceri oyunudur. MentalUP çocuk oyunu; mantık, dikkat, hafıza, görsel ve sözel becerilerindeki gelişimi destekliyor.

2- Araba Oyunları: Özellikle erkek çocukların vazgeçilmezi olan araba oyunları, en sevilen kategorilerden biri. Araba oyunları, çocuklar için çok yüksek faydaya sahip olmasa da ince motor becerilerinin gelişimine yardımcı oluyor. Genel olarak erkek oyunları içerisinde kabul edilen ve internette birçoğu ücretsiz olan araba oyunlarının, reklam içermeyenlerini bulmak çok zor. Bu nedenle, oyun seçiminde dikkatli olmak gerekiyor.

3- Yemek oyunları: Bu da kız çocuklarının çok sevdiği bir oyun kategorisi. Kız oyunları denildiğinde ilk akla gelenlerden olan yemek oyunlarında çocuklar genellikle pasta süsleme, pizza dilimleme gibi basit görevleri yaparak hayal güçlerini geliştiriyorlar. Bu yüzden, sevilen çocuk oyunu türlerinde üçüncü sırada.

4- Barbie Oyunları: Yine kız çocuklarının vazgeçilmezi olan bir oyun daha! Zihinsel gelişime faydalı oyunlar arasında gösterilen kız çocuk oyunlarından biri olan Barbie bebek oyunlarının sayısız çeşidi var. Bazılarında makyaj, bazılarında giyim, bazılarında ise boyama olan barbie bebek oyunları, çocukların görsel becerilerindeki gelişimi destekliyor.

5- Boyama Oyunları: Kız çocuk veya erkek çocuk hiç fark etmiyor! Çocuklar için oyun aradığımızda ve çocuk oyunları denildiğinde akla ilk gelen isimlerden biri de boyama oyunları. Bu kategoride çok fazla seçenek var. Araba boyama, meyveleri boyama, bebekleri boyama... Boyama oyunları çocukların hayal gücünü, ince motor becerilerini ve görsel zeka gelişimini destekliyor.

6- Savaş Oyunları: Çocuk oyunları arasında şiddet içeren oyunları tavsiye etmiyoruz ancak biz yetişkinler istesek de istemesek de çocuklar savaş oyunlarını seviyorlar. Anket sonuçlarına göre savaş oyunları, maalesef en eğlenceli oyunlar arasında.

7- Spor Oyunları: Sadece çocukların değil, yetişkinlerin de en sevdiği oyunlar arasında spor oyunlarının yeri bambaşka! Bu kategorinin başını çeken spor ise futbol. Futbol türü spor oyunları, çocukların planlama becerilerinin gelişmesine yardımcı oluyor.

8- Motor Oyunları: Aksiyon ve heyecan dolu oyunları seven küçük beylerin, erkek çocuk oyunları özelinde motor oyunlarına ilgisi büyük! Tıpkı araba yarışı oyunları gibi, motor oyunlarının da çocuklara faydası biraz sınırlı kalıyor. Hatta uzun süre oynamanın birçok olumsuz yanı var. Günlük 20-25 dakika ideal bir süre.

Mobil Veya Dijital Ortamda Sadece Faydalı Çocuk Oyunları Oyna

Akıllı oyun

Gördüklerini aklında tut, hafızanda kalanları hemen işaretle ve görsel becerilerini geliştir.

pedagog onaylı oyun

En eğlenceli oyunlardan Bul Bakalım oyunu, görsel tanıma ve kavramsallaştırma becerilerinin gelişimini destekler.

pedagojik oyun

Yüz Tanıma görsel hafıza, görsel dikkat ve bellek becerilerini güçlendirmen için güzel oyun.

Çocuklar İçin Oyun Neden Önemli?

Çocuklar için oyun, gelişimin bir parçası fakat çocukları sık sık sokağa gönderemiyoruz. Haklı sebeplerle çeşitli endişelerimiz var ve bu yüzden çocuklarımız için ev içi aktiviteler arıyoruz. Haliyle, çocuklarımız da bilgisayar oyunları, tablet oyunları gibi alternatiflere yöneliyor; çocuk oyunları oynamak istiyor. Bu defa ebeveyn olarak yeni endişelerimiz doğuyor: Acaba teknoloji çocuğum için zararlı mı? Bu soru, yakın dönemde bütün ailelerin gündemine gelmiştir.

Şunu yeniden hatırlatmakta fayda var: Çocuklar için oyunlar faydalı birer gelişim aracı olma potansiyeli taşır. Bununla birlikte, dijital ortamda her çocuk oyun oynamayı sever. Günümüz çocuklarına, günümüz teknolojilerini tamamen yasaklamak çözüm değildir. Çözüm olmadığı gibi doğru bir yöntem de değildir! Uzmanların önerisi, günlük belirli bir süre kullanmalarına müsaade etmemiz yönündedir. Günlük kullanım süresini en iyi şekilde değerlendirmenin yolu ise çocuklar için güvenli internet ortamının nasıl olması gerektiğini bilmek ve faydalı içerikler sunmaktan geçiyor..

cocuk oyunları

Çocuğunuzu oyunların zararlı içeriklerinden korumak ve bilimsel zeka oyunları ile kaliteli zaman geçirmesini sağlamak için MentalUP kolay çocuk oyunlarını inceleyebilirsiniz. Çocuklar için oyunlar, gelişimin ayrılmaz bir parçasıdır. Özellikle kolay çocuk oyunları üzerinde duruyoruz çünkü çocuğunuz özgürce vakit geçirirken siz de diğer işlerinizle ilgilenebilirsiniz.

Daha Fazla Çocuk Oyunu Oyna!

Çocuğunuzun bilişsel becerilerini desteklemek, dikkat, hafıza ve konsantrasyon gelişimine katkı sağlamak için MentalUP Çocuk Oyunları ’nı düzenli kullanabilirsiniz. MentalUP, çocuğunuzun zihinsel becerilerindeki gelişimi an ve an takip etmenizi sağlayan gelişmiş performans raporları sunar. Ayrıca, elde ettiği skorları yaşıtlarıyla karşılaştırabilirsiniz. İster telefonda, ister bilgisayarda, ister tablette kullanmak da mümkün! İstediğiniz yerden üye girişi yapıp kaldığınız yerden devam edin.

MentalUP Çocuk Oyunlarını Aç