Okul Öncesi Matematik Etkinlikleri (PDF)

Bu başlıkta okul öncesi matematik etkinlikleri pdf şeklinde sunulmuştur. Ayrıca yazının devamında online matematik etkinlikleri, fiziksel matematik etkinlikleri ve aile katılımı matematik etkinliklerini de bulabilirsiniz. Okul öncesi sayısal etkinlikler pdf, okul öncesi sayma etkinlikleri pdf ve okul öncesi matematik etkinlikleri pdf formatında olduğundan direkt çıktısını alıp çocuğunuzla eğlenmeye başlayabilirsiniz.

Okul Öncesi Matematik Etkinlikleri pdf

(PDF) Okul Öncesi Matematik Etkinlikleri

(PDF) Okul Öncesi Matematik Etkinliği

(PDF) Okul Öncesi Matematik Etkinliği

(PDF) (PDF) Okul Öncesi Sayı Etkinlikleri

(PDF) Okul Öncesi Sayı Etkinlikleri

(PDF) (PDF) Okul Öncesi Sayı Etkinliği

(PDF) Okul Öncesi Sayı Etkinliği

Okul Öncesi Sayısal, Görsel, Mantık ve Matematik Etkinlikleri

Okul öncesi matematik etkinliği

Matematik Etkinliği

sayma becerisi etkinliği

Sayma Becerisi Etkinliği

sayı sayma etkinliği

Okul Öncesi Etkinliği

anaokulu etkinlik

Anaokulu Etkinliği

Yukarıdaki etkinlikler, pedagog onaylı olan MentalUP uygulamasına aittir.

Evde veya Okulda Yapılabilecek 10 Etkinlik Daha

Tıpkı MentalUP gibi, aşağıdaki etkinlikleri de ister evinizde ister okulda uygulayabilirsiniz.

1. T-Shirt ya da Forma ile Matematik Etkinliği

t-shirt ile okul öncesi matematik etkinliği

Okul öncesinde çocuklarınızın sayıları, renkleri ve el becerilerini geliştirmesi için muazzam bir oyun bu!

Gerekli malzemeler: Askı, renkli karton, keçeli kalem, mandal ve ip.

Nasıl Yapılır: Öncelikle kartonu t-shirt şeklinde kesin. Sizin gözetiminizde çocuğunuz da kesebilir elbette ama dikkatli olmaya özen gösterin. Daha sonra hazırladığımız formaların üzerine tek haneli sayıları yazalım. Askıya yapıştırdıktan sonra, sayı adedi kadar mandalı askıya tutturalım. Artık çocuğunuza sayıları, renkleri ve dört işlemi öğretmeye başlayabilirsiniz. Eğer sıkılırsa bırakın ve gün aşırı bu oyunu daha eğlenceli hale getirmeye çalışın.

Anne-Babalara Öneri:

Okul öncesi dönem, çocukların zihinsel becerilerinin en gelişmeye müsait olduğu zaman dilimidir. Bu dönemde çocuklarınıza matematiği sevdirirseniz onun yaşamına da sihirli bir değnekle dokunabilirsiniz. Çocukların, matematik ve sayısal becerilerinin yanında dikkat, görsel ve sözel becerilerini de güçlendiren MentalUP Matematik Oyunları’nı gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Okul öncesi matematik etkinlikleri ile çocuklara zihinsel kıvraklık kazandıran ve böylece zihinsel gelişim süreçlerini sağlam biçimde güçlendirme imkanı sunan

MentalUP Matematik Oyunu’nu deneyin

Reklamsız bir oyun deneyimi sunan MentalUP, aynı zamanda en güvenilir çocuk oyunları arasında yer almaktadır.

2. Arabada Okul Öncesi Matematik Etkinliği

okul öncesi matematik oyunu

Eğlenceli bir oyunla devam ediyoruz. Bilindiği üzere birçok öğrenci, servislerle yolculuk ediyor ya da arabaları çok seviyor. Bu sevgiyi neden harika bir matematik oyununa dönüştürmeyesiniz ki? Üstelik bu oyundaki okul öncesi matematik materyalleri kolayca temin edilebilir. İhtiyacınız olan tek şey karton ve keçeli kalem.

Çocuğunuzun servis aracını ya da en çok sevdiği arabayı kartona çizin. Ardından dikkatli bir biçimde kesin. Yine aynı kartondan ya da sizin belirleyeceğiniz bir başka materyalden küçük öğrenciler yaparak kenarda bekletin. Sayıları da kesip servisin üzerine yapıştırın. Sayı kaç ise, o kadar öğrenciyi servise bindirin. Emin olun, çocuğunuz her servise bindiğinde arabada kaç arkadaşı olduğunu sayacaktır. Böylece ona, matematiğin korkulacak bir şey olmadığını da ispat etmiş olacaksınız.

3. Meyvelerle İlgili Okul Öncesi Sayı Etkinlikleri

meyvelerle matematik etkinliği

Çocuklar, doğaları gereği meyveleri; dahası renkli şeyleri çok severler. Peki, biz neden bu durumu matematiği sevdirmek için bir anahtara dönüştürmüyoruz? İşte fırsat!

Bir tabak, bir sepet ve dilediğiniz sayıda meyve hazırlayın. Meyveleri sepete koyun. Bu sepeti ve boş tabağı masaya yerleştirip çocuğunuzu da yanınıza alın. Ona matematiği meyvelerle sevdirmek için şu işlemleri yapmasını isteyin:

  • Tabağa 2 elma koy.
  • Tabaktan 3 portakal çıkart.
  • Tabağa toplam 5 meyve koy.
  • Tabaktan toplam 4 meyve çıkart.

Dilerseniz bu aşamada işleri biraz zorlaştırabilir ve şöyle isteklerde bulunabilirsiniz:

  • Tabağa 3 kırmızı meyve koy.
  • Tabaktan 3 kırmızı 1 sarı meyve çıkart.

4. Matematik Doğada – Okul Öncesi Sayı Çalışmaları

matematik doğada etkinliği

İster kız olsun ister erkek; çiçekler, çocukların çok sevdiği şeylerdir. Madem çiçekler çok seviliyor, o halde neden matematiğe alışmak için kullanılmasın?

Bu oyunda dışarıdaki materyallerden yardım alabilirsiniz ya da tüm malzemeleri kendiniz hazırlayabilirsiniz.

İhtiyacınız olan şeyler: Oyun hamuru (ya da sert köpük), birkaç saksı, yapay çiçekler ve tavla zarı.

Nasıl oynanır: Zarın üstündeki sayıları çocuğunuza gösterin. Zarı attıktan sonra üzerindeki sayıyı söylesin ve saksının içine o kadar çiçek yerleştirsin. Tabii yerleştirirken saymayı da unutmasın. İşi daha da zorlaştırmak için iki zar kullanabilirsiniz. Böylece okul öncesi toplama çıkarma öğrenmesine de yardımcı olmuş olursunuz.

5. Şişe Kapakları ve Şekiller - Okul Öncesi Matematik Oyunları

şişe kapakları ile matematik oyunu

Bu anaokulu matematik etkinliği için çeşitli boy ve renklerde şişe kapaklarına ihtiyacınız olacak. Olası yaralanmaları önlemek için sadece plastik kapak kullanmanızı öneririz. Topladığınız farklı boy ve renklerdeki kapakları bir araya getirin ve bir kabın içine yerleştirin. Çocuğunuzla eğlenceli okul öncesi matematik etkinlikleri yapmak için aşağıdaki seçenekleri yapmasını isteyebilirsiniz:

  • Kaç tane kapak olduğunu bul.
  • Kapakları büyükten küçüğe doğru sırala. (Dilerseniz küçükten büyüğe doğru da sıralamasını isteyebilirsiniz.)
  • Kapakları renklerine göre ayır.
  • Kapakları bir büyük bir küçük olacak şekilde sırala. (Dilerseniz bir mavi bir yeşil olacak şekilde sıralama da yaptırabilirsiniz.)
  • Dilerseniz kapak yerine başka materyaller de kullanabilir ve okul öncesi geometrik şekiller ile tanışmasını da sağlayabilirsiniz. Böylece anaokulu matematik etkinlikleri ile gelişim sürecine katkı sunabilirsiniz.

6. Dondurma Çubuğu ile Matematik Etkinliği

dondurma ile matematik etkinliği

Çocuklar dondurmalara bayılırlar. Tabii sizin de çocuğunuzu kıramadığınız zamanlar oluyordur. İşte bu zamanlarda çocuğunuzun sorumluluk duygusunu da kazanabileceği bir önerimiz var. Dondurma çubuklarını saklamasını ve ileride bir oyun oynayacağınızı söyleyin.

süsleyebilirsiniz. Kestiğiniz elmaları ikiye katlayın ve ortadan çubuğun geçebileceği kadar bir delik açın. Şimdi sıra oyunumuza geldi. Çubuğu istediğiniz renge boyayabilirsiniz. Aynı zarlarda olduğu gibi bir ucuna noktalar yapın. Diğer ucunu ise tek gözlü ağı olan bir yüz çizin. Çubuk, bizim tırtılımız olacak. Çocuğunuza sayıları öğretmek için çubukta kaç nokta olduğunu sorun, ardından çubuğu elmanın ortasından geçirin ve kaç nokta kaldığını tekrar sorun. Bu basit ve etkili ana sınıfı matematik etkinliğini mutlaka ilk deneneceklerden biri olarak değerlendirin.

Şimdi sırada dijital oyunlar var. Çocuklarınız için güvenilir ve eğlenceli dijital oyunlardan bazılarını listeledik.

7. Araba Park Etme Matematik Etkinliği

oyuncak arabalarla matematik oyunları

Oyuncak arabalar her ne kadar erkek çocuklara özgü bir oyuncakmış gibi görünse de durum pek öyle değil. Zira oyuncak arabalar erkeklerin olduğu kadar kız çocuklarının da ilgisini çeken oyuncaklar. Hal böyleyken oyuncak arabaları, matematiksel etkinliklerde kullanmamak olmazdı. Arabalarla yapılabilecek matematik etkinlikleri epey fazla. Mesela okul öncesi rakamları öğrenebilecekleri birçok oyun var. Şimdi onlar arasında en dikkat çekenlerden birini göreceksiniz.

Küçük küçük kestiğiniz kağıtlara 1’den 9’a kadar rakamlar yazın ve arabaların üzerine yapıştırın. Halının üzerinde ya da belirlediğiniz alanda arabalar için çeşitli otopark yerleri seçin ve o park yerlerini de numaralandırın. Şimdi sıra oyunda! Çocuğunuzdan şunları yapmasını isteyebilirsiniz:

  • 1 numaralı arabayı park et.
  • 3 numaralı parktaki arabayı dışarı çıkart.
  • 8 numaralı arabayı 4 numaralı otoparka park et.
  • 2 numaralı arabayı 5 numaralı arabanın yanındaki boş otoparka park et.

8. ABC – Çocuklar İçin Eğitici Oyunlar

Her yaştan çocuğun oynayabileceği bir oyunlar bütünüyle başlayalım. Oyun, sadece matematik alanında değil birçok farklı alan ve çeşitlilik sunuyor. Tasarımı oldukça renkli ve farklı zorluk seviyeleri ile çocuklarınızın hem eğlenip hem öğrenebileceği bir uygulama. App Store ve Google Play Store’dan bu uygulamayı indirebilirsiniz. Çocuğunuza farklı meslek gruplarını öğretebilir, hayvanları tanıyıp sesleri ile daha keyifli vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz. Matematik oyunları arasında çocuğunuz için faydalı bir platform.

Pedagog Onaylı Okul Öncesi Matematik Etkinliği Oyunu:

Dijital alanda okul öncesi matematik etkinlikleri ya da oyunları arayan bir ebeveynseniz MentalUP Eğitici Zeka Oyunları’yla mutlaka karşılaşmışsınızdır. Reklam içermeyen ve düzenli kullanımda zeka becerilerini geliştirdiği kanıtlanan bu uygulama, çocuklara matematiği oyunlarla sevdirmek için harika bir seçenek.

MentalUP Okul Öncesi Matematik Oyunu

Okul öncesi çocuklar için matematiksel oyunlar da dahil olmak üzere 150+ oyun ve yüzlerce egzersiz seviyesine sahip olan uygulama sayesinde siz de onun gelişim sürecini izleyebilir, geliştirilmesi gereken becerilerinin üzerine gidebilirsiniz.

9. Agnitus

3 ila 7 yaş arası çocukların zevkle oynayacakları Agnitus, sayı ve kelime dağarcıklarını arttırmak için tasarlanmış. Uygulama, içeriğinde bulunan birçok matematik oyunuyla ön plana çıkıyor. Çocuğum hem oyun oynasın hem de öğrensin istiyorsanız Agnitus’u IOS ve Android platformlarından edinebilirsiniz.

10. Khan Academy Kids

Matematiğin yanı sıra, kitap okuma, harfleri öğrenme, müzik ve bilimle, içinde yüzlerce farklı materyal barındıran Khan Academy, şirin karakterlerle çocuğunuzun öğrenme becerilerini geliştirmeyi hedefliyor. Matematiksel becerileri üst düzeyde tutmak için hazırlanan bu uygulama, sayıları öğrendikten sonra dört işlem konusunda da çocuklarınızın problem çözme becerisinin gelişimine destek olabilir. Çocuğunuz bu uygulama ile tanıştığında, öğrenme isteğini durduramayacaksınız.

BU YAZIYI OKUYANLAR AŞAĞIDAKİ BAŞLIKLARI DA İNCELEDİ
ANA SAYFA / BLOG / Okul Öncesi Sayısal, Görsel, Mantık ve Matematik Etkinlikleri