5-6 Yaş için Evde Yapılabilecek Etkinlikler

4 yaş etkinliği

Deve Cüce Etkinliği

görsel dikkat etkinliği

Görsel Dikkat Etkinliği

hafıza kartları etkinliği

Hafıza Kartları

4 yaş evde etkinlik

Görsel Tarama Etkinliği

4 yaş dikkat etkinliği

Dikkat Etkinliği

hafıza oyunu 4 yaş için

Görsel Hafıza Etkinliği

Yukarıdaki 5-6 yaş etkinlikleri, pedagojik ürün sertifikasına sahip olan MentalUP uygulamasına aittir.

Zihinsel ve sosyal gelişimin en hızlı dönemlerinden olan 5-6 yaş aralığı, çocukların kişiliklerinin oluşmasında da kilit rol oynar. Bu dönemde, eğlenceli ve faydalı 5-6 yaş etkinlikleri ile çocuğunuzun gelişimini destekleyebilirsiniz.

Aşağıda, çocuklar için oldukça faydalı ve bir o kadar da eğlenceli 5-6 yaş etkinlikleri paylaştık. İşte, en güzel 10 etkinlik!

Anne - Babalar İçin Önemli Tavsiye:

Çocuğunuz, yorulsa bile oyun oynamaktan vazgeçmiyor, çok yorulduğunda ise telefon ya da tabletle zaman geçirmek için size baskı yapıyor olabilir. Ona teknolojiyi tamamen yasaklamak yerine; çocuk gelişim uzmanlarının önerdiği gibi, günlük yarım saat kullanmasına müsaade edebilirsiniz. Örneğin, 5-6 yaş çocuklar için %100 faydalı zeka oyunları uygulaması olan MentalUP’ı güvenle kullanabilirsiniz.

MentalUP Uygulamasını Açın

MentalUP; 5-6 yaş çocuklar için onlarca faydalı oyun içerir ve çocuğunuzun hangi alanlarda becerilerini geliştirdiğini anbean raporlar. Reklam içermez ve pedagog onaylıdır.

En Faydalı, En Eğlenceli 5 ve 6 Yaş Etkinlik Oyunları

5-6 yaş etkinlik

5-6 yaş okul öncesi etkinlikleri, çocukların el ve göz koordinasyonu, sözel ve dilsel beceriler, sorumluluk alma, ince motor becerileri gibi daha birçok becerinin ve kişilik özelliğinin gelişimi açısından oldukça önemlidir. Gelin şimdi, bu becerilerin gelişimi için 5-6 yaş evde yapılabilecek faaliyetler neler; inceleyelim.

5-6 yaş evde etkinlik
  1. Parmak Kukla Etkinliği

    Çoğu zaman evde yapılabilecek etkinlikler 5-6 yaş için uygun olsa da kimi durumlarda anne-baba desteği kaçınılmazdır. Yaralanmalara neden olabilecek aktiviteler için sizin de yardımcı olmanız gerekir.

    Bu oyunda da çocuğunuz sizin yardımınıza ihtiyaç duyacak çünkü makas kullanması gerekiyor.

    Çocuğunuzla birlikte defterden sayfalar kopartın ve onları dilediğiniz renklerde boyasın. Hangi boyayı kullanacağınız size kalmış ama kalem boyalar bu iş için en uygun olanları. Boyama işleminden sonra kağıttan küçük parçalar keserek külah haline getirin ve bir bant ya da yapıştırıcı ile birbirine yapıştırın. Son olarak evde bulunan atık iplerden, düğmelerden ve hayal edebildiğiniz diğer parçalardan ağız, saç, göz ve kulak gibi organları yapın. Artık kuklalarınız hazır.

    Çocuğunuz onları parmağına takıp konuşturabilir ve onlardan bir hikaye oluşturabilir. Hayal gücünü de geliştiren bu etkinliğe siz de dahil olabilirsiniz. Bir kuklayı da siz alın ve parmağınıza geçirin. Sonra çocuğunuzun hayal ettiği hikayeye dahil olun. Çocukların sosyal becerilerini geliştiren bu tip aile katılım etkinlikleri, birlikte geçirdiğiniz zamanı hem verimli hem de keyifli kullanmanın akıllıca bir yolu. Kukla ile yapılan bu faaliyetler, 5 yaş çocuğu için eğitici etkinlikler arasında en çok tercih edilenlerdendir.

  2. Pipetli Ressam Çocuk Etkinliği

    pipetli ressam 5-6 yaş etkinliği

    Çocuklarla evde yapılacak etkinliklerin ucu bucağı yok. 5 yaş oyunları evde yapılabilecek etkinlikleri de kapsadığından aslında evimizdeki her şey, çocuklar için oyun, etkinlik ya da aktivite aracı olabilir. Çocuklar, hayal güçleri ölçüsünde kendilerini ifade edebilme becerisine sahip oluyorlar. Pipetli ressam etkinliği, çocukların hayal kurma becerilerini güçlendirecek bir diğer seçenek.

    Lazım olan malzemeler ise hemen her evde bulunabilir: Bir sulu boya takımı, bir defter ve bir pipet.

    • Sulu boya fırçanızı bolca sulandırın ve istediğiniz bir renge batırın.
    • Fırçanıza nazikçe dokunarak deftere renk damlamasını sağlayın.
    • Çocuğunuza bir pipet vererek yavaşça renk toplarını üflemesini isteyin. İstediği yöne üflesin ve kendi sanat eserini oluştursun.
  3. Doğanın Resmi Etkinliği

    doğanın resmi etkinliği

    Eğer imkanınız varsa çeşitli ağaçların yapraklarından birer adet toplayın. Dışarı çıkamıyorsanız eski defterlerin sayfalarını da boyayarak kullanabilirsiniz. Ardından bu yaprakları minik parçalara ayırın. Büyükçe bir kağıda, çocuğunuzla birlikte içinde ağaçlar olan bir doğa resmi yapın ama boyamayın. Çocuğunuz bu aşamada hayal gücünü devreye sokacak ve resimdeki ağaçlara istediği yaprak parçalarını yapıştıracak. Boş kalan yerleri ise istediği renklere boyayabilir.

    Çocuklarla evde yapılacak etkinlikler, bunun gibi olursa ve hayal gücünü devreye sokabileceği oyunlar bulursanız yüzlerindeki mutluluğu göreceksiniz.

    Çocuğunuzun Dikkatini Güçlendirmek için:

    Evde yapılabilecek aktiviteler esnasında çocukların dikkatlerinin dağıldığına şahit olabilirsiniz. Onların, dikkat becerilerini geliştirmek, odaklanma sürelerini artırmak için yine MentalUP Eğitici Zeka Oyunu’ndan yararlanabilirsiniz.

    MentalUP’ın çocuklar üzerindeki olumlu etkileri gözlemlendi ve çocukların dikkat becerisini artırdığı, bilimsel olarak kanıtlandı.

    MentalUP’ı Denemek İçin Tıklayın

  4. Evde Keyifli Çocuk Etkinliği: En Çok Sevdiğin Hangisi?

    En sevdiğin hangisi 5-6 yaş çocuk oyunu

    Aile katılımı etkinlikleri, doğru bir sosyal gelişim için göz ardı edilmemesi gereken etkinlik türleri. Bu oyun da aile katılımlı etkinlikler arasında en kolay uygulanabilecek oyunlardan biri. Çocuğunuzla karşı karşıya oturun ve ona şu soruları sorun:

    • En sevdiğin hayvan hangisi? Peki, neden?
    • En sevdiğin ağaç hangisi? Peki, neden?
    • Sence benim en sevdiğim renk hangisi? Neden böyle düşündün?
    • En sevdiğim çizgi filmi tahmin edebilir misin?

    Bu tip soruları kendinize ve çocuğunuza göre şekillendirebilirsiniz. Ardından çocuğunuzun da size sormasını isteyin ve sorularını cevaplayın. Böylece çocuğunuzun sosyal becerilerini güçlendirmiş ve öz güven becerisi için onu desteklemiş olursunuz.

  5. Evde Hazine Avı

    Evde hazine avı çocuk oyunu

    Bu tür evde etkinlikler de oldukça basit bir biçimde kurulabilir ve hemen oynanabilir. Sıkı durun: Şimdi size sunacağımız bu etkinlik, hem 5 yaş etkinlik örnekleri hem de 6 yaş etkinlik örnekleri arayan ebeveynler için kurtarıcı olacak. Çocuğunuzu odanın dışına gönderin. Birlikte belirlediğiniz bir nesneyi saklayın ve çocuğunuz geldiğinde minik ipuçları verin. Bu ipuçlarını, saklanan nesneyi ararken bulabileceği yerlere koyun. Bu etkinlik sayesinde çocuğunuzun, ipuçlarını değerlendirme ve analitik düşünme becerilerini desteklemiş olursunuz.

  6. Birbirimizi Tanıyoruz Oyunu

    birbirimizi tanıyoruz oyunu

    Çocukların kendilerini ifade edebilme becerilerini güçlendirmek için evde yapılacak etkinlikler, hayal bile edemeyeceğimiz kadar fazla ama biz yine de kısa sürede hazırlayıp hemen yapabileceğimiz etkinlikler arıyoruz çünkü zamanımız kısıtlı. Bu ihtiyaca cevap verecek en iyi evde etkinlikler soru sormak şeklinde ilerleyen ve genel olarak sadece konuşmaya dayalı olan etkinliklerdir. Bu sorulardan birkaçını örnek olması açısından inceleyelim:

    • Bir süper gücün olacak olsa, hangisini seçerdin?
    • Dünyadaki her yere gidebilecek olsan nereye giderdin?
    • Hangi çizgi film kahramanı olmak isterdin?

    Bu soruları çeşitlendirebilir, hatta aynı soruları çocuğunuzun da size sormasını isteyebilirsiniz.

  7. Nostaljik Oyun: Saklambaç

    5-6 yaş için saklambaç oyunu

    Çocukluğunda saklambaç oynamayan yetişkin herhalde yoktur. Peki, özlemedik mi? Çocuğumuzla birlikte evde saklambaç oynamak, onun karar verme ve analitik düşünme becerilerinin gelişimine olumlu etki eder. Evde çocuğuyla saklambaç oynayacak velilere bir uyarımız var: Kendinizi kaptırıp hırs yapmayın. Bu oyun sadece çocuklar için 😊

  8. Kağıt Basketbolu

    5-6 yaş kağıt basketbol oyunu

    Kullanmadığınız defterleri ve atık kağıtları buruşturmak suretiyle toplar oluşturun. Ardından temiz bir sepet, leğen ya da kovayı koltuğun üzerine koyun. Çocuğunuza topları vererek atış yapmasını isteyin. Eğer topları kolayca isabet ettiriyorsa mesafeyi artırabilir ya da gözleri kapalı atış yapmasını isteyebilirsiniz. 🏀

  9. Pandomim Oyunu

    pandomim etkinliği

    Çocuğunuzun içindeki tiyatrocuyu ortaya çıkarmak ister misiniz? O halde hemen karşısına geçin ve bir hareket yapın. Ardından çocuğunuzun da aynı hareketleri taklit etmesini isteyin. Çok çabuk yapıyorsa hareketlerin süresini uzatabilir ya da sesler ekleyebilirsiniz. Bu oyunda çocukların el-göz koordinasyonu ve görsel dikkat becerileri geliştirilebilir.

  10. Harfleri Öğreniyorum Etkinliği

    harfleri öğreniyorum oyunu

    Bu etkinlik için bir deftere ve renkli kalemlere ihtiyacınız olacak. Çocukların, erken dönemde harfleri tanımasını amaçlayan bu okul öncesi etkinlik için deftere bir harf çizin ve çocuğunuzun, renkli kalemlerle o çizgilerin üzerinden geçmesini isteyin. Eğer bunu kolayca yapıyorsa, biraz daha zorlaştırmak için sizin çizdiğiniz harflere bakarak çizmesini isteyebilir ve hangi harf olduğunu sorabilirsiniz.

BU YAZIYI OKUYANLAR AŞAĞIDAKİ BAŞLIKLARI DA İNCELEDİ
ANA SAYFA / BLOG / 5-6 Yaş için Evde Yapılabilecek Etkinlikler