Bilsem Yaz Okulu Nedir?

ANA SAYFA / BLOG / Bilsem Yaz Okulu
Son Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2023

Eğitim-öğretim dönemi içerisinde faaliyet gösteren Bilsem okulları sürecini, yaz aylarına da taşıyan ve 2 ile 12. sınıf öğrencileri arasındaki tüm öğrencilere sınavsız bir şekilde giriş imkanı tanıyan Bilsem yaz okulları, destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında değerlendirilen bir eğitim süreci olarak tanımlanabilir.

Bilsem Yaz Okulu Sık Sorulan Sorular

Bilsem sürecinde yeni bir kavram olan Bilsem Yaz Okulu ile ilgili velilerin merak ettiği birçok soru var. Temel olarak aşağıdaki soruların cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.

  • Bilsem Yaz Okulu’na hangi sınıflar kayıt olabilir?
  • Hangi dersler var?
  • Bilsem yaz okulu başvuru ve kayıt tarihleri
  • Bilsem yaz okulu başvurusu nasıl yapılır?

Bilsem Yaz Okulu’na Kimler Katılabilir?

2. sınıftan başlayarak 12. sınıfa kadar olan bütün öğrenciler için açılacak olan Bilsem yaz okullarının duyurusu Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yapıldı. Bu sene ilk kez açılacak olan Bilsem yaz okulu, sadece Bilsem’i kazanmış öğrencilere değil, 12. sınıfa kadar tüm öğrencilere açılacak.

bilsem sınavına hazırlık uygulaması

Bilsem Yaz Okullarında Hangi Dersler Var?

Çocukların hem bilimsel ve akademik becerilerini geliştirme hem de kültür, sanat ve spor alanlarında beceri sahibi olmalarına yardımcı olan Bilsem’de yaz okulları temelde 2 dersten oluşacak: Bilim ve sanat.

Bilsem öğretmenleri tarafından bilim ve sanat çerçevesinde hazırlanmış derslerin sunulacağı bu süreçte öğrenciler, kendilerini sınav kaygısı olmadan geliştirme imkânı bulabilecekler ve Bilsem etkinlikleri ile hem eğlenip hem öğrenebilecekler.

Sadece eğitim-öğretim sezonunda değil, yılın 12 ayında çocukları ve gençlerin gelişimine destek olmak istediklerini kaydeden Milli Eğitim Bakanı Özer, “Bilsem yaz okullarını destekleme ve yetiştirme kursları kapsamına alıyoruz. Bu mekanizma sayesinde okullar arası imkân farklılıklarını en aza indirgemek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

  • BİLSEM Yaz Okulu Havacılık ve Uzay Atölyesi
  • BİLSEM Yaz Okulu Robotik Atölyesi
  • BİLSEM Yaz Okulu Yaratıcı Yazarlık Atölyesi
  • BİLSEM Yaz Okulu Akıl Oyunları Atölyesi
  • BİLSEM Yaz Okulu Bilimsel Araştırma Teknikleri Atölyesi
  • BİLSEM Yaz Okulu Erdem Atölyesi
  • BİLSEM Yaz Okulu Düşünme Eğitimi Atölyesi
  • BİLSEM Yaz Okulu Görsel Sanatlar Atölyesi
  • BİLSEM Yaz Okulu Müzik Atölyesi
  • BİLSEM Yaz Okulu Yenilikçi Tarih Atölyesi
  • BİLSEM Yaz Okulu Elektronik Atölyesi
  • BİLSEM Yaz Okulu Tasarım ve İnovasyon Atölyesi
  • BİLSEM Yaz Okulu Yenilenebilir Enerji Atölyesi

Atölye Programlarının Detayları: Bilsem Yaz Okulu Programları

Bilsem 2. Aşama hakkında merak ettiğiniz her şeyi bu sayfada bulabilirsiniz.

Bilsem Yaz Okulu Başvuru ve Kayıt Tarihleri

Bilsem yaz okulları için kayıt tarihleri 12 - 18 Haziran 2023 olarak açıklandı. Her yıl için tarihler açıklandığında detaylı Bilsem yaz kampı takvimine bu sayfadan erişebilirsiniz. Ayrıca Bilsem yaz okullarında eğitimler 3 Temmuz’da başlayıp, 13 Ağustos’ta sona erdi.

Takvimin açıklanmasından sonra belirtilen koşullar çerçevesinde Bilsem yaz okulu başvurusu yaparken öğretmenlerinizden destek almayı ve merak ettiklerinizi sormayı unutmayın.

Bilsem yaz okulları ilk defa 2022 yazında açıldı ve öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Muhtemelen bu yıl da ilgi göreceğinden başvurunuzu unutmamakta fayda var.

Dersler, hafta içi ve cumartesi günleri; günde 2, haftada 8 saat şeklinde yapılıyor. Yaz okulu toplam 4 hafta sürüyor ve ders süreleri 40 dakika olarak belirleniyor.

Bilsem Yaz Okulu Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bilsem Yaz Okuluna başvuru şu şekilde yapılacak: Öğrenci velisi, BYO (Bilsem Yaz Okulu) kurs merkezi olan BİLSEM müdürlüklerine başvuru yapmalıdır. Başvuru esnasında öğrenci velisi Ek:4 BYO Kursu Öğrenci Başvuru Formu olarak bilinen formu doldurmalı; doldurduğu form ve istenecek diğer evrakları BYO kurs merkezine teslim etmelidir.

Not: Öğrencinin kimlik belgesi başvuru sırasında ibraz edilmelidir. Bu aşamada bir öğrencinin en fazla 2 ders ya da atölyeye başvuru yapma hakkı olduğu unutulmamalıdır.

EK:4 BYO Kursu Öğrenci Başvuru Formu (PDF indir)

Ayrıca Bilsem ile ilgili aşağıdaki rehber niteliğindeki yazıları da okumanızı öneririz. 👇🏻