ETÜT MERKEZİ NEDİR? YAZ OKULUNUN FAYDALARI VE FİYATLARI

ANA SAYFA / BLOG / Etüt Merkezi Nedir? Yaz Okulunun Faydaları ve Fiyatları
Son Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2019

Veliler, okul dışındaki vakitleri verimli değerlendirmek için çocuklarına faydalı uğraşlar arıyorlar. Bunlardan biri de etüt merkezleri. Özellikle yaz tatili dönemlerinde yoğun ilgi gören etüt merkezleri, normal eğitim-öğretim dönemlerinde de hizmet veriyor. Peki, öğrencilerin okuldan önce-sonra veya yazları katılım gösterdikleri etüt merkezi nedir? Etüt merkezleri hakkında merak ettiğiniz her şeyi yanıtlamaya çalıştığımız bir yazı hazırladık.

Yaz tatilinde etüt merkezi

ETÜT MERKEZİ NEDİR?

Etüt merkezi, okul derslerine destek olması amacıyla, okul saatleri dışında öğrencilere eğitim-öğretim hizmeti sağlayan kurumlardır. Bu kurumlardaki eğitimler özel dersten farklı olarak tek bir derse/konuya odaklanmayan ve genellikle okul müfredatına paralel yürütülen destek eğitimleridir. Aslında etüt merkezleri, anne babaların yerine getirmesi gereken sorumlulukları, onların yerine tamamlamaya çalışan kurumlardır dersek bu yanlış bir tanım olmaz. Neden mi?

ÇOCUĞUMU ETÜT MERKEZİNE GÖNDERMELİ MİYİM?

ETÜT MERKEZİNİN & YAZ OKULUNUN FAYDALARI

Yazları veya eğitim dönemlerinde etüt merkezlerinin temel görevleri şunlardır:

  • Öğrencilerin proje, performans ve rutin ödevlerine yardım edilir.
  • Okulda işlendiği halde tam anlaşılamamış konuların tekrarı sağlanır.
  • Verimli ve programlı ders çalışma alışkanlığı kazandırma amacı vardır.
  • İlgi çekmek için eğitici oyunlar oynanır.
  • Öğrenciyi bir üst sınıfa hazırlamak. Örnek: 2. Sınıfa hazırlık, 3 sınıfa hazırlık, 4.sınıfa hazırlık…
  • Aynı şekilde 1.sınıfa hazırlık, yani ilk kez zorunlu eğitime başlayacak çocuklar için ilkokula hazırlık amacıyla da yaz okulları tercih edilebiliyor.

Yukarıdaki maddeleri incelediğinizde aslında bu görevlerin anne babalara düşen sorumluluklar olduğunu görüyoruz. Bununla birlikte biliyoruz ki çalışan anne babaların vakit problemi olduğu kadar eskiden öğrendiklerini hatırlamakta güçlük çektiği için çocuğuna yardım etmekte yetersiz kalan ebeveynler de var. İşte tüm bu faktörler, çocukların yardım alma ihtiyaçlarının etüt merkezleri tarafından karşılanmasını gerektirebiliyor. Kendi ilgilenme imkânı olan anne babalar ise çok fazla gerek duymuyorlar.

DİKKAT! ÇOCUĞUNUZU ETÜT MERKEZİNE GÖNDERMENİN OLUMSUZ TARAFLARI DA VAR!

Etüt merkezleri çocukların okul başarısına katkı sağlıyor fakat bazı olumsuzlukları da yok değil. Örneğin, çocukların oyun ve dinlenme için yeterince zaman bulamıyor olmaları bu olumsuzlukların başında geliyor. Çocuk gelişimi uzmanları, oyunların faydasını önemle vurgularken zeka gelişimini destekleyen en önemli araçların oyunlar olduğunu hatırlatıyorlar. Dolayısıyla, çocuğunuzu etüt merkezine gönderirken seçmiş olduğunuz kurumun oyun ve eğlence faaliyetlerine yer verdiğinden emin olmanızda fayda var.

Çocuğunuz, oyun şeklinde tasarlanan beyin egzersizleri sayesinde hem eğlenip, hem de zihinsel gelişimini sürdürebilir. Bu amaçla geliştirilmiş MentalUP Eğitsel Oyunlar uygulamasını kullanarak çocuğunuzun okul başarılarına katkı sağlayabilirsiniz.

MentalUP, Yıldız Teknik Üniversitesi akademisyenleri ve alanında uzman pedagoglar tarafından geliştirilmiş; hem bilimsel, hem de eğlenceli bir uygulamadır. Çocukların dikkat, hafıza, analitik düşünme becerilerini geliştirir. Aynı zamanda görsel, sözel, matematiksel zeka gelişimini destekler. Dolayısıyla, okul başarılarına katkı sağlar. MentalUP’ın çocuklar üzerindeki olumlu etkileri gözlemlenmiş ve R.S.D tarafından PEDAGOJİK ÜRÜN sertifikası verilmiştir.

Çocuklar MentalUP’ı, ek bir sorumluluk değil; tamamen eğlenceli bir oyun olarak değerlendiriyor. Aileler ise hiçbir uzman yardımı gerekmeden, ev ortamında, çocuklarının gelişimini destekleme imkanı bulmuş oluyorlar.

MentalUP Eğitsel Oyunlar: Denemek için tıkla!

Özellikle yaz tatilleri, adından da hatırlamamız gerektiği gibi çocukların dinlenme ihtiyacını karşılama amacı taşıyor. Tatil, sürekli meşgul olunan işlerden uzaklaşıp zihni dinlendirme ve deşarj olma eylemidir. Aslında tatiller, çok hassas bir dengelemeyi gerektiren zaman aralıklarıdır. Ne çok fazla tatil cazibesine kapılıp derslerden uzaklaşmak, ne de tatilin amacına aykırı olacak şekilde çok fazla derslere kapanmak doğru değil. Eğitimcilerin ve çocuk gelişim uzmanlarının tavsiyesi: Oyun, eğlence, kültürel faaliyetler, spor ve eğitime yeterince zaman ayrılması yönünde.

Peki,

YAZ OKULU ÜCRETLERİ & ETÜT MERKEZİ FİYATLARI NE KADAR?

Eğitim dönemi etüt merkezi fiyatları ile yaz okulu ücretleri farklılık gösteriyor. Örnek 1.sınıfa hazırlık ya da 2.sınıfa hazırlık amacıyla sadece yazın (ortalama 3 ay) tercih edeceğiniz bir etüt merkezi için ortalama 1.000 TL ödeme yapmanız gerekebiliyor. Yaz okulu ücretleri, fiyata dahil olan hizmetler ve kurum kalitesine göre 2.000 TL’ye kadar çıkabiliyor. Daha yüksek fiyatlarla karşılaşmak da mümkün ama ortalaması bu şekilde.

Normal eğitim-öğretim dönemi içerisinde devam edilen etüt merkezi fiyatları ise 1.500 TL – 4.000 TL arasında değişebiliyor. Yaz okulu ücretleri ile eğitim dönemi içerisindeki etüt merkezi fiyatları arasındaki farkın 2 sebebi var.

  1. Toplam eğitim süresi
  2. Eğitim süresince kurum tarafından verilen öğün (beslenme giderleri) sayısı farkı.

Etüt merkezlerinde özellikle beslenme giderlerinin fiyatı etkileyen ana kalemlerden biri olduğunu hatırlatmamız gerekir. Çocuğunuz için etüt merkezi veya yaz okulu düşünüyorsanız personel kadrosunun yetkinliğine ve sayısına da dikkat edin. Çocuklarınızla bire bir ilgilenebilecek sayıda eğitmen kadrosu olduğundan emin olun.