EN GÜZEL KARNE HEDİYELERİ 2024 | 30+ HEDİYE ÖNERİSİ

ANA SAYFA / BLOG / En Güzel Karne Hediyeleri 2020 | 30+ Hediye Önerisi
Son Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2020

Hediye almanın, daha doğrusu hediye seçmenin ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Acaba beğenir mi, kullanır mı, saklar mı, sevinir mi, uygun olur mu? şeklinde sorular uzar gider. Çocuğumuzu, yeğenlerimizi, öğrencimizi veya genel adıyla yakınlarımızı ne kadar iyi tanısak da hediyemiz karşısında ne hissedeceklerini tahmin etmekte zorlanıyoruz.

Bu yüzden, “karne hediyesi ne alabilirim?” Diyenlerin işini kolaylaştıracak en güzel karne hediyelerini listeledik. Çocuklar bu hediyelere oldukça ilgi gösteriyor.

En Güzel Karne Hediyeleri

Karne hediyesi seçerken çocuğun yaşı da önemli tabii. Mesela, karne hediyesi okul öncesi öğrencisi için farklı, ilkokul öğrencisi için farklı, lise öğrencisi için çok daha farklı olacaktır. Bu yüzden her yaş grubu için ayrı ayrı tavsiye listesi hazırladık. İşte 2024’ün en popüler karne hediyeleri

OKUL ÖNCESİ KARNE HEDİYELERİ TAVSİYESİ

Eğer aklınızdan kıyafet almak geçiyorsa hemen vazgeçmenizi öneriyoruz. Okul öncesi öğrencileri yaş itibariyle oyuncaklara ilgi duyacaklardır. Özellikle bu yaş grubu oyun setlerine bayılır! İlgi alanına uygun bir oyun seti onu oldukça heyecanlandıracaktır. Anasınıfı öğrencisi olup, okul öncesi eğitimi alan, 4-5 yaş çocuklar için en güzel anasınıfı karne hediyeleri şunlar:

  1. MentalUP Zeka Oyunları (Tablet, telefon ve PC’den oynanabilen lisanslı zeka oyunudur. Hem bilimsel hem de çok eğlenceli)
  2. Oyuncak mutfak seti, beyaz eşya seti veya benzeri ev eşyası minyatürleri (Kız çocuğu)
  3. Yarış arabası seti, tren veya benzeri raylı oyuncak seti (Erkek çocuğu)
  4. Lego, renkli bloglar ve benzer yapıda birleştirmeli oyun setleri (Kız, erkek ortak ilgi alanı)
  5. Eğlenceli eğitim araçlarıyla doldurulmuş bir okul çantası (Kız, erkek ortak ilgi alanı)
  6. Katamino, çılgın çubuklar gibi zeka oyunları (Kız, erkek ortak ilgi alanı)
renkli bloklar

Anasınıfı karne hediyeleri arasından 2023-2024’nin en çok tercih edilenlerini listeledik. Şimdi ilkokul karne hediyesi tavsiyelerine göz atalım.

İLKÖĞRETİM 1. VE 2. SINIF ÖĞRENCİLERİNE UYGUN KARNE HEDİYESİ TAVSİYELERİ

Facebook sayfamıza “6 yaşındaki oğluma ne hediye alabilirim? 7 yaşında kızım için karne hediyeleri nelerdir?” şeklinde sorular sık sık geliyordu. Tavsiye listemiz sayesinde bu soruları da cevaplamış olalım. İlköğretim 1 ve 2. Sınıf öğrencileri artık basit görünümlü setlerden ziyade daha etkin kullanabilecekleri oyuncaklara ilgi duyabilirler. İlkokul karne hediyesi olarak onlar için en güzel karne hediyelerini (bir kısmını) aşağıda listeledik.

  1. MentalUP Eğitici Oyunlar (Kız, erkek ortak ilgi alanı)
  2. Org(klavye), elektrogitar, ritim davul ve benzeri müzik aletleri minyatürü (Kız, erkek ortak ilgi alanı)
  3. Kumandalı araba, helikopter ve benzeri araçların fonksiyonel olanları (Erkek çocuğu)
  4. Süslü çocuklar için yetişkin aksesuarlarına benzer bayan aksesuarları: çanta, kolye, babet ve benzeri (Kız çocuğu)
  5. Gobblet, Abalone, Trax, gibi zeka oyunları (Kız, erkek ortak ilgi alanı)
mutfak seti oyuncak

Çocuğunuz karne tatillerinde bilgisayar, tablet veya telefon ile sık sık meşgul oluyorsa onun için en güzel karne hediyesi MentalUP Eğitici Oyunlar olacaktır.

MentalUP, R.S.D tarafından Pedagojik Ürün olarak sertifikalandırılmış, TÜBİTAK destekli bilimsel bir uygulamadır. Günlük kullanım süresini, kullanıcı için uygun egzersizleri ve zorluk seviyelerini otomatik belirler, rehber yardımı olmadan çocuğunuzun zihinsel beceri gelişimini destekler. Üstelik bu esnada çocuğunuz sadece eğlenceli bir oyun oynadığını düşünür

İLKÖĞRETİM 3. VE 4. SINIF ÖĞRENCİLERİNE UYGUN KARNE HEDİYESİ TAVSİYELERİ

İlköğretim 3 ve 4. Sınıf öğrencileri yaş itibariyle biraz daha gerçekçi oyun veya araçlara ilgi duyabilirler. 8-9 yaş öğrenciler için de az önce bahsettiğimiz müzik aletleri uygundur. Bunun dışında, en güzel karne hediyesi önerilerimiz şu şekilde:

  1. Karne hediyesi bisiklet, scooter, paten gibi araçlar oldukça ilgilerini çekecektir (Kız, erkek ortak ilgi alanı)
  2. Sanal gerçeklik gözlüğü de bu aralar hem yetişkinlerin hem de çocukların ilgisini çekiyor (Kız, erkek ortak ilgi alanı)
  3. Renkli, dijital, spor kol saatleri (Kız, erkek ortak ilgi alanı)
  4. Scrabble, Monopoly, MentalUP ve benzeri zeka oyunları, oyun setleri (Kız, erkek ortak ilgi alanı)
resim kırpma seslendirme

HATIRLATMA: Tatillerde bilgisayar, tablet ve telefon ile oynamaya doyamayan çocuklar için en iyi karne hediyesi MentalUP Eğitici Oyunlar olacaktır. Sebebi şu:

Tablet veya telefonda MentalUP oynayan çocuk, sadece oyun oynadığını zanneder ve çok eğlenir çünkü MentalUP’ın beyin egzersizleri oyun formatında tasarlanmıştır. R.S.D (Ruh Sağlığı Derneği) tarafından incelenmiş, çocuklara faydalı bulunmuş ve PEDAGOJİK ÜRÜN sertifikası verilmiştir. Dolayısıyla, çocuğunuzun teknolojik cihazlarla geçireceği süreyi en verimli değerlendirme yöntemlerinden biridir. Ücretsiz deneme hakkı veriyor; deneyin.

ORTAOKUL ÖĞRENCİSİ İÇİN KARNE HEDİYESİ NE ALINIR?

10-13 yaş arası çocuklar artık büyüdüklerinin farkında ve çocuksu oyuncaklardan pek hoşlanmıyorlar. Onlara büyüdüğünü hissettiren hediyeler seçmekte fayda var. Ortaokul öğrencileri için karne hediyelerini şu şekilde sıraladık:

  1. “Kızıma karne hediyesi ne alabilirim?” diyenler kıyafete de yönelebilir çünkü bu yaş grubu kız çocukları artık kıyafetlerle daha ilgili olmaktadır.
  2. Lisanslı futbol topu, lisanslı takım forması ve benzeri eşyalar erkek çocuğa karne hediyesi olarak alınabilir. Tabii futbola ilgi duyuyorsa.
  3. Müzik çalar, renkli kulaklık ve spor çanta gibi aksesuarlar yine kız çocuklarının daha yoğun ilgisini görmekte.
  4. Playstation, bilgisayar, tablet gibi teknolojik eğlence araçları biraz pahalı olsa da gayet mutlu edici olacaktır. (Kız, erkek ortak ilgi alanı)
eşleştirme kartları

LİSE ÖĞRENCİLERİ İÇİN EN GÜZEL KARNE HEDİYELERİ

Artık oyuncakları bir kenara bıraktık. Hem yetişkinlerin hem de gençlerin kullanabileceği ürünler üzerinde yoğunlaşmakta fayda var. Araştırma ve gözlemlerimize göre lise çağındaki çocukların aşağıdaki hediyeler karşısında oldukça mutlu olduklarını düşünüyoruz:

  1. Profesyonel bisiklet, denge scooter (Smart Balance), profesyonel kaykay, profesyonel paten ve benzeri araçlar (Kız, erkek ortak ilgi alanı)
  2. Akıllı cep telefonu, tablet veya yeni bir laptop (Kız, erkek ortak ilgi alanı)
  3. Lise öğrencileri için kıyafet oldukça önemli ve heyecan verici olur ancak onların zevklerini yakalamak oldukça zordur :) Daha önceden “bunu beğendim” dediği bir kıyafet biliyorsanız tercih edebilirsiniz (Kız, erkek ortak ilgi alanı)
  4. Genç odası. Evet, bu biraz masraflı olabilir ama çocuk odasından genç odasına transfer olmak onlar için büyük bir mutluluk olacaktır (Kız, erkek ortak ilgi alanı)
  5. Çok sevdiği bir bilgisayar oyunu (Genellikle erkek çocukların ilgisini çeker)
denge oyuncakları

Üniversiteye geçiş sınavlarına hazırlanan gençler, beyinlerini zinde tutmak ve ders başarılarını artırmak için beyin egzersizi yaptıran materyalleri tercih ediyorlar. Rubik küpü gibi bazı oyuncaklar bu işi çok iyi bir şekilde yapıyor. Şu aralar beyin egzersizi kategorisindeki mobil uygulamalar da oldukça popüler. Bu tür uygulamaları hem çocuklar, hem de yetişkinler kullanıyor. Bilimsel beyin egzersizleri sayesinde dikkat, hafıza ve konsantrasyon gelişimini desteklemek mümkün!

Karne Hediyesi Almadan Önce Kopya Çekin

Onun seveceği karne hediyesi ne olabilir?

Alacağınız karne hediyesine karar vermeden önce hediye edeceğiniz kişinin nelerden hoşlandığını sorgulamakta fayda var. Eğer sürprizi bozulmasın istiyorsanız sorularınızı oldukça dolaylı yollardan sormanız gerekecek :)

Unutmayın: Siz, “çocuğa karne hediyesi ne alınır?” Diye düşünürken; çocuklar da “karne hediyesi ne istesem?” diye düşünüyorlar. Şu sıralar elektronik mağazalarda, örnek: hepsiburada karne hediyesi şeklinde arayışlar popüler :)

Kendi çocuğunuza değil de bir yakınınıza karne hediyesi alıyorsanız çocuğun ilgi alanlarını öğrenin. Bunun için anne babasından kopya çekmek yeterli olacaktır. Doğru hediye alırsanız, aldığınız hediye onu oldukça heyecanlandıracak ve mutlu edecektir. Peki, bu heyecan verici karne hediyesi ne olabilir?

Yukarıdaki listelerde 30’dan fazla karne hediyesi ve çeşitli oyuncak alternatifleri önerdik. Oyuncak tercihlerinin de dönemsel trendlerden etkilendiğini hatırlatarak bu oyuncaklar arasından 2024'ün en popüler oyuncaklarını listeleyelim.

2024 En Popüler Karne Hediyesi Oyuncakları

  1. Bu yıl Gittigidiyor.com'daki bu mutfak setleri oldukça popüler.
  2. n11.com'daki thomas tren oyuncakları 2019-2020'nin en çok tercih edilenleri arasında.
  3. Son zamanlarda en popüler hobi oyuncaklarından biri olan dronu unutmadan hatırlatalım. hepsiburada.com'da dron fiyatları oldukça uygun.
  4. Bütün elektronik mağazalarda bulabileceğiniz sanal gerçeklik gözlüğü de 2024'ün en popüler karne hediyeleri arasında.
  5. 2020'de yeni versiyonu yayınlanan MentalUP, en popüler lisanslı oyun listelerinde adından sıkça bahsettiriyor.

Karne Hediyesi Kampanyalarını Kaçırmayın

Eğitim dönemi bitimine yakın birçok marka karne hediyesi kampanyası düzenlemektedir. Bu kampanyalar sayesinde ucuz karne hediyesi almak da mümkün.

Karne hediyesi indirimleri genellikle karne haftasında ilk pazartesi günü başlıyor ve karnelerin alındığı tarihten 1 hafta sonrasına kadar devam ediyor. En ucuz karne hediyesi veya ekonomik karne hediyesi için özellikle bu tarih aralığını takip edebilirsiniz. Bazı markaların kampanyaları daha uzun sürebiliyor.

en guzel karne hediyeleri ne olabilir

Tatil dönemlerinde çocuğunuzun zinde kalmasını sağlamanın eğlenceli yöntemi olan MentalUP’ı incelemeyi unutmayın.

MentalUP’ın beyin egzersizleri tamamen oyun formatında tasarlandığı için çocuğunuz hem eğlenir, hem öğrenir! Üstelik tatilde elinden düşürmediği tablet veya bilgisayarında kaliteli zaman geçirmiş olur. MentalUP, faydaları gözlemlenerek R.S.D tarafından pedagojik ürün sertifikası verilmiş bilimsel ve lisanslı bir oyun uygulamasıdır.