TATİL KİTABI TAVSİYELERİ | İLKOKUL 1. 2. 3. 4. SINIFLAR

ANA SAYFA / BLOG / Tatil Kitabı Tavsiyeleri | İlkokul 1.2.3.4. Sınıflar
Son Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2018
İlkokula devam eden ve bir üst sınıfa hazırlanan çocuklar için tatil kitabı incelemesi yaptık. Yaptığımız incelemeler sonucunda, çocukların hem çoklu zeka gelişimini destekleyecek, hem de keyifli vakit geçirmelerini sağlayacak tatil kitaplarının daha fazla tercih edildiğini gördük. Zaten, eğitmenler ve çocuk gelişim uzmanları da eğitici ve ilgi çekici (eğlenceli) içerikleri tavsiye ediyorlar. Aynı şekilde çocuklar; öğretici, geliştirici kitapların yalnızca eğlenceli olanlarını tüketmek istiyorlar.

Bu durumda formül belli dedik ve 1. Sınıftan, 4.sınıfa kadar çocukların eğlenerek okuyacakları, faydalı tatil kitaplarından oluşan bir liste hazırladık.

Tatil kitapları

NOT: Aşağıdaki kitap önerileri, hiçbir sponsorluk anlaşması içermez. Hiçbir kitap önerisi, diğer (listede olmayan) yayınevi kitaplarının “kötü” olduğu anlamına gelmemelidir.

1.Sınıf Tatil Kitabı Tavsiyesi

1.sınıfı tamamlamış çocuklar 6-7 yaşındadır ve yaşları gereği kavram öğretilerine ilgi duyarlar. Dolayısıyla, soyut ve somut kavramları öğreten kitaplar tercih edilebilir.

Bu tür tatil kitapları, el becerileri de gerektiren çeşitli faaliyetler içerdiği için çocukların oldukça ilgisini çekmektedir. Boyama, kesme, şekil verme, boşluk doldurma, okuma, işlem yapma gibi aktiviteleri bir arada barındıran 1.sınıf tatil kitaplarını inceleyebilirsiniz.

ÖRNEK: 1.sınıf eğitimini tamamlamış ve 2.sınıfa geçmiş çocuklar için ideal bir tatil kitabı tavsiyesi.

  • Kitap Adı: Tatil Gezegeni 1. Sınıf
  • Yayınevi: ODTÜ Yayıncılık
  • ISBN: 9786059856065
  • Sayfa Sayısı: 160
  • Kitap Hakkında: Kuramsal ve pratik bilgiler içeren, çocukların özellikle soyut kavramları öğrenmesini sağlayan bir tatil kitabı. Bu kitap, çocuğunuzun yaz tatilinde renkli, eğlenceli içeriklerle güzel vakit geçirmesine, düşünce gücünü geliştirmesine yardımcı olabilir.
1.sınıf tatil kitabı

1.Sınıftan 2.sınıfa geçen öğrenciler için MentalUP Eğitici Oyun uygulamasını da kullanabilirsiniz. MentalUP, interaktif yapısı sayesinde çocukların zeka gelişimini destekler. İçerisindeki kavramlaştırma egzersizleri, dikkat ve hafıza egzersizleri sayesinde çocukların okul başarısına katkı sağlar. Üstelik oyun şeklinde tasarlandığı için çocuklar MentalUP’ı ek bir sorumluluk değil; eğlence aracı olarak görürler. Bu sayede, eğlenme ihtiyaçlarını giderirken öğrenme ve gelişme ihtiyaçları da karşılanmış olur.

MentalUP, Yıldız Teknik Üniversitesi akademisyenleri, alanında uzman doktorlar ve oyun tasarım uzmanları tarafından geliştirilmiştir. PEDAGOJİK ürün sertifikasına sahip bilimsel bir uygulamadır. İlkokul öğrencilerinin tamamı için uygundur. MentalUP’ı hızlıca deneyebilirsiniz.

MentalUP Eğitici Oyun: Denemek İçin Tıkla

2. Sınıf Tatil Kitabı Tavsiyesi

2.sınıfı bitiren öğrenciler artık matematiksel işlemlerde, okuma ve bulmaca çözme etkinliklerinde oldukça hızlanmışlardır. Eğlenceli masallar, küçük testler ve bulmacalar içeren tatil kitabı onların ilgisini çekecektir. 7-8 yaşındaki çocuklar, özellikle matematiksel işlemlerin oyunlaştırıldığı, problemlerin hikayeleştirildiği içerikleri severek tüketiyorlar.

Bu beklenti ve ihtiyaçları göz önünde bulundurarak 2.sınıfı bitirip 3.sınıfa geçenler için tavsiye ettiğimiz kitaplardan biri aşağıdadır.

  • Kitap Adı: 2.Sınıf Tatil Seti
  • Yayınevi: Tudem Yayınları
  • ISBN: 9789944698658
  • Sayfa Sayısı: 264
  • Kitap Hakkında: Çıkartmalar, okuma ve işlem yapma egzersizleri içeren ideal bir tatil kitabı. İçerisinde 12 haftalık yaz tatili ders çalışma programı var. 12 farklı fasikül içeriyor. Daha fazlasına ihtiyaç duyanlar için de 12 küçük testi beraberinde sunuyor.
2.sınıf tatil kitabı

İnteraktif ve eğitici oyun uygulaması olan MentalUP’ı 2.sınıftan 3.sınıfa geçen öğrenciler severek kullanıyorlar. MentalUP Eğitici Oyunlar uygulaması, çocuğunuzun bilgisayar-tablet-telefon gibi cihazlarla geçirmek istediği süreyi en faydalı şekilde değerlendirmenizi sağlar.

İçerisindeki matematiksel zeka oyunları, mantık oyunları, sözel zeka oyunları, dikkat ve hafıza egzersizleri sayesinde çocuğunuzu yeni okul dönemine hazırlar. Zeka gelişimini destekler, zihinsel zindelik sağlar. MentalUP’ı akademisyenler, doktorlar ve oyun tasarımcıları geliştirdi. Ruh Sağlığı Derneği (R.S.D) tarafından PEDAGOJİK ÜRÜN olarak sertifikalandırılan MentalUP’ın çocuklar üzerindeki olumlu etkileri gözlemlendi ve onaylandı. Hızlıca deneyibilirsiniz.

MentalUP Eğitici Oyun: Denemek İçin Tıkla

3. Sınıf Tatil Kitabı Tavsiyesi

8-9 yaş çocukların sadece ders ile ilgili sorumlulukları değil; hayata karşı sorumlulukları da artmaya başlamıştır. 3.sınıftan 4.sınıfa geçen öğrencilerin özellikle problem çözme tekniklerini geliştirmesi önemlidir. Problem çözme becerileri gelişmiş çocuklar, okul ile birlikte sosyal yaşamlarında da başarıyı yakalıyorlar. Elbette, 8-9 yaş çocuklar için de oyun oynamanın önemi yüksektir. En nihayetinde halen daha çocuk olan bu öğrenciler, eğitici-geliştirici içeriklerin eğlenceli olanlarını tercih etmek isteyeceklerdir.

3.sınıftan, 4.sınıfa geçen öğrenciler için tatil kitabı önerisi:

  • Kitap Adı: Renkli Tatil – 4.Sınıfa Geçtim
  • Yayınevi: Dörtrenk Yayınları
  • ISBN: 9786055074593
  • Sayfa Sayısı: 144 Sayfa + 40 Sayfalık Ek
  • Kitap Hakkında: Proje ödevleri, değerlendirme sayfaları, öykü ve ders içeriklerinden oluşan güzel bir tatil kitabı. Planlı, programlı ilerleyen 12 fasikülden oluyor. Çocukların sorumluluklarını programlaması ve takip etmesi açısından güzel bir akışa sahip olduğunu düşünüyoruz.
3.sınıf tatil kitabı

Oyunlaştırılmış beyin egzersizleri ile çocukların problem çözme becerilerini geliştiren (destekleyen) MentalUP Eğitsel Oyun uygulamasından destek alabilirsiniz. MentalUP Beyin Egzersizleri, içerisindeki görsel, sözel, sayısal zeka oyunları ile çocukların problem çözme, analitik düşünme becerilerini geliştirebilecek şekilde tasarlanmıştır. Geliştirici özelliği onaylanan MentalUP’a R.S.D tarafından PEDAGOJİK ÜRÜN sertifikası verilmiştir. Ödevlerden farklı olarak oyun şeklinde olması, çocukların ebeveyn ısrarına maruz kalmadan, severek kullanmalarını sağlıyor. Hemen, hızlıca deneyebilirsiniz.

MentalUP Eğitici Oyun: Denemek İçin Tıkla

4.Sınıf Tatil Kitabı Tavsiyesi

4.sınıftan 5.inci sınıfa geçen öğrencileri, dil eğitimine yoğunlaşmış bir dönem bekliyor. 5.sınıfta hem Türkçe dil bilgisi eğitim konularına, hem de yabancı dil eğitimlerine ağırlık verilir. Dolayısıyla, yaz tatili kitabı seçerken çocukların sözel zekasını geliştiren, yabancı dil pratiği yapmalarını sağlayan kitapları tercih etmek isabetli bir seçim olacaktır. Bunu söylerken, yine çocukların yaz tatilinde eğlenme ihtiyacını unutmadık. Bu yüzden hem eğlendirici, hem de öğretici kitaplar arasından bir tavsiyede bulunduk.

İşte 4.sınıfı bitirip 5.sınıfa başlayacak çocuklar için yaz tatili kitap önerisi:

  • Kitap Adı: Yaz Tatil Seti
  • Yayınevi: Bahçeşehir Yayınları – Uğur Yayınları
  • ISBN: 9786059025003
  • Sayfa Sayısı: 102
  • Kitap Hakkında: Renkli posterler, testler, bulmacalar ve proje ödevleri içeren güzel bir tatil kitabı. İçerisinde İngilizce öğretici içerikler de mevcut. Türkçe, matematik, fen bilgisi, sosyal bilgiler ve İngilizce eğitsel içeriklerden oluşuyor.
4.sınıf tatil kitabı

Çocuğunuzu; sözel bulmacalar, dil becerisi egzersizleri içeren MentalUP Akıl Oyunları uygulamasıyla destekleyin. MentalUP, içerisindeki kavram bulmacaları, kelime bulmacaları, sözel zeka oyunları ile çocukların sözel-dilsel zeka gelişimini destekler. Bununla birlikte mantık oyunları, matematiksel zeka oyunları ve görsel zeka oyunları içerir. Çocuklar üzerindeki geliştirici etkileri R.S.D tarafından incelenen MentalUP, PEDAGOJİK ÜRÜN olarak sertifikalandırılmıştır.

Tamamen oyun şeklinde tasarlanan MentalUP’ı kullanan çocuklar ödev gözüyle değil; eğlence aracı gözüyle değerlendirdikleri için hem eğleniyor, hem de zihinsel becerilerini geliştiriyorlar. MentalUP, çocuğunuzun zeka gelişimini destekler, bir üst sınıfa hazırlar ve okul başarılarına katkı sağlar. Hemen, kolayca deneyebilirsiniz.

MentalUP Eğitici Oyun: Denemek İçin Tıkla