Online Görsel Hafıza Testleri Çöz

görsel tanıma testi

TEST 1

Bu test ile görsel dikkat ve sayma becerisi yeteneğinizi test edin, geliştirin.

görsel bellek testi

TEST 2

Bu test ile görsel tanıma, mantıksal düşünme, görsel dikkat yeteneğinizi test edip geliştirin.

uzun süreli bellek testi

TEST 3

Bu test ile görsel dikkat, görsel tarama, görsel bellek yeteneğinizi test edin, geliştirin.

kısa süreli bellek testi

TEST 4

Bu test ile görsel bellek, sözel bellek, görsel dikkat yeteneğinizi test edin, geliştirin.

görsel hafıza testi

TEST 5

Bu test ile görsel hafıza ve kısa süreli bellek becerilerinizi sınayın ve geliştirin.

görsel işitsel bellek testi

TEST 6

Bu test, görsel ve işitsel bellek becerilerinizi test etmenizi sağlar.

Görsel - uzamsal hafıza testi

TEST 7

Bu test ile görsel-uzamsal hafıza becerilerinizi geliştirebilirsiniz.

görsel hafıza ve bellek testi

TEST 8

Bu test, kısa süreli hafıza ve işitsel bellek becerilerinizi güçlendirir.

Online görsel hafıza testlerini çözdün mü? Yapay zeka sayesinde, uzman yardımı almadan çözebileceğiniz 2023 görsel zeka testleri yukarıda paylaşılmıştır. Uzman eşliğinde yapılabilen Benton görsel hafıza testi, Wechsler bellek skalası gibi diğer testler hakkında bilgileri de sayfanın devamında inceleyebilirsiniz.

Görsel Hafıza Testi Nedir?

Görsel Hafıza Testleri, kişinin her türlü görüntüyü aklında tutma ve mekânsal algı yeteneğini ölçümleyen testlerdir. Görsel Hafıza Testlerinin bir kısmı performansı ölçmeye dayalıyken bir kısmı da nörolojik rahatsızlıkları saptamaya yöneliktir.

Bu yazıda, sıkça tercih edilen 2023 görsel bellek testleri hakkında bilgi paylaştık. Yazının sonunda ise 2023 hafıza egzersizleri ile görsel hafızanızı test edebilirsiniz!

TÜBİTAK destekli MentalUP Bilimsel Hafıza Egzersizleri ile hem çocuklar, hem de yetişkinler oyun oynayarak hafızasını geliştirebiliyor. MentalUP’ı detaylı incele & indir

1-BENTON GÖRSEL HAFIZA TESTİ

Kişinin görsel algılama, görsel hafıza ve görsel uzamsal bellek becerilerini ölçümlemek için kullanılan bir testtir. Benton görsel hafıza testi, öğrenme bozukluklarının saptanması (yorumlanması) amacıyla da uygulanmaktadır. Testin uygulaması uzmanlık gerektirmeyecek şekilde basittir ancak sonuçları yorumlamak için daha önceki yıllarda olduğu gibi günümüzde yani 2023 yılında da psikoloji alanında uzmanlara ihtiyaç vardır. Dolayısıyla Benton Görsel Bellek Testi, uzmanlar eşliğinde yapılan bir testtir. 8 yaş ve üzeri çocuklarda ve yetişkinlerde uygulanması mümkündür.

Benton görsel hafıza testinde bazı şekiller-objeler kullanılır. Bu şekiller-objeler belirli sürelerde gösterilir ve ardından bunlara bakılarak çizilmesi, bakmadan ve akılda kaldığı kadarıyla çizilmesi ya da birbirine benzer diğer şekiller arasından ayırt edilmesi istenir. Buradan hareketle, şekilleri hafızada tutma becerilerinin ölçümlendiğini söylemek mümkün.

2-YÜZ TANIMA TESTİ

Benton ve arkadaşları tarafından geliştirilen yüz tanıma testi bu alanda ilk kabul edilse de günümüzde birçok kurum tarafından benzer alternatifler üretilmiştir ve 2023 itibariyle bu alternatif testlerin birçoğu sıklıkla kullanılmaktadır.

Görsel Hafıza Testleri

Örnek: Toplum tarafından bilinen simaların isimlerini soran testler mevcuttur. Görmeye alışık olduğumuz bu yüzleri hatırlayıp hatırlamadığımız sorulur. Hatırlıyorsak isimleri sorulur ve toplam soru üzerinden doğru cevapların oranları hesaplanarak teste katılan diğer insanlarla karşılaştırılır. Teste katılan kişinin görsel belleğini, standartlar üzerinden değerlendirmeye yönelik basit bir testtir.

3-WECHSLER BELLEK SKALASI

Görsel, işitsel, sözel öğrenme becerileri ve hafızayı ölçümleyen bir test grubudur ve 2023’te de geçerliliğini korumaktadır. Wechsler Bellek Skalası 9 alt testten oluşmaktadır. Bunlardan görsel hafıza ile ilgili olanları: Görsel reprodüksiyon ve görsel bellek testidir.

Görsel Reprodüksiyon: Teste katılan kişiye 4 farklı kart gösterilir. Kartlar kaldırıldıktan sonra kartların üzerindeki şekilleri çizmesi beklenir.

Görsel Bellek Testi: Katılımcının önünde çeşitli renkler veya renk kartları vardır. Testi uygulayan kişi bu renklere karışık bir sıra ile dokunur. Ardından, teste katılan kişinin aynı sıralama ile renklere dokunması istenir. Aynı yöntem, görsel hafıza geliştirme egzersizi olarak da kullanılır.

Tüm bunların yanında Wechesler Bellek Skalası, demans ve benzeri problemlerin analiz edilmesi ve sorunların belirlenmesinde de sıklıkla kullanılır.

4-MENTALUP GÖRSEL HAFIZA EGZERSİZLERİ (KARŞILAŞTIRMALI)

Yıldız Teknik Üniversitesi akademisyenleri ve alanında uzman doktorların TÜBİTAK desteği ile geliştirdiği MentalUP, teknik olarak bir test değildir. Oyun şeklinde tasarlanan eğlenceli beyin egzersizleri ile çocukların zihinsel becerilerini destekleyen bir uygulamadır ancak egzersizlerden alınan sonuçların diğer kullanıcılarla karşılaştırılabiliyor olması MentalUP’a test niteliği de kazandırmaktadır. Bununla birlikte yetişkinler için de kullanıma uygundur. 2023 yılı için güncellenmiş zengin versiyonu ile 18 yaş üstü katılımcıları “yetişkin” kategorisinde tek grup olarak karşılaştırırken 18 yaş altı kişileri her yaş için ayrı ayrı karşılaştırmaktadır.

Örnek: 9 yaşında bir çocuk 20 adet MentalUP görsel hafıza egzersizi çözmüş ve x puan almışsa; diğer 9 yaş kullanıcıların 20. Teste kadar aldığı puanlarla karşılaştırmaktadır.

Görsel zeka oyunlarından elde ettiğiniz sonuçları yaşıtlarınızla karşılaştırmak isterseniz MentalUP'ı ücretsiz kullanmaya başlayın. MentalUP size hafıza, dikkat ve görsel zeka potansiyeliniz hakkında önemli ipuçları verip, geliştirici egzersizler sunacaktır.

MentalUP Görsel Hafıza Oyunları:

Şimdi Dene

BU YAZIYI OKUYANLAR AŞAĞIDAKİ BAŞLIKLARI DA İNCELEDİ
ANA SAYFA / BLOG / Online Görsel Hafıza Testleri Çöz