7 Yaş ve 8 Yaş için Online Zeka Oyunları

Görsel tarama oyunu

Çiz Bakalım Oyunu

Geliştirdiği Alanlar: Görselleştirme, görsel dikkat, görsel hafıza

görsel zeka oyunu

Mantık Topları Oyunu

Geliştirdiği Alanlar: Akıl Yürütme, Planlama, Görselleştirme

dikkat oyunu

Enstrümanlarım Oyunu

Geliştirdiği Alanlar: Görsel Bellek, İşitsel Bellek, Karar Verme

resimli oyun oyna

Bul Bakalım Oyunu

Geliştirdiği Alanlar: Görsel Tanıma, Kavramsallaştırma, Görsel Dikkat

7 yaş çocuk oyunu

Kaçan Top Oyunu

Geliştirdiği Alanlar: Görsel Dikkat, Sürdürülebilir Dikkat, Odaklanma

8 yaş çocuk oyunu

Hafıza Kartları Oyunu

Geliştirdiği Alanlar: Görsel Tarama, Planlama, Uzamsal Bellek

Yukarıdaki oyunlar, çocuk gelişim uzmanları, oyun tasarımcıları ve akademisyenler tarafından geliştirilmiştir. Çocuğunuzun eğlenerek oynayacağı 7-8 yaş zeka oyunlarını hemen deneyin. Sayfanın devamında evde, ailece, arkadaşlarla veya tek kişi oynanabilen 7-8 yaş zeka oyunları hakkında bilgiler de paylaştık.

7-8 YAŞ ÇOCUKLAR İÇİN EĞLENCELİ ZEKA OYUNLARI

Hem 8 yaş hem de 7 yaş eğitici tablet oyunlarını da içeren 8 adet oyundan bahsedeceğiz ancak toplam 150+ adet alternatif sunmuş olacağız. Peki, 8 yaş veya 7 yaş zeka geliştirici oyunlar nelerdir? İşte en eğlenceli 7-8 yaş zeka oyunları listesi.

1

Gobblet Zeka Oyunu Nasıl Oynanır?

Karşılıklı oynanan, oldukça eğlenceli bir zeka oyunudur. Oyunda 4 farklı boyda 4 sıra bardağınız vardır. Her hamlede oyun sahasına 1 adet bardak dahil ederek toplam 4 adet bardağı yan yana getirmeniz gerekir. Bardak boyları birbirinden farklı olduğu için rakibiniz, bardağınızın üzerine büyük bardak koyarak önünüzü kesebilir veya kaldırdığı bardağın altında sizin küçük bardağınız çıkarsa oyunun seyri bir anda değişebilir. Gobblet oyununda rakibin hamlesini tahmin etmeli, hamle yaparken dikkatli olmalı ve hamle yaptığımız bardağın altında hangi bardağın gizli olduğunu hatırlamalı… Aksi halde yenilebiliriz.

Gobblet Zeka Oyunu Neyi Geliştirir?

  • Stratejik düşünme
  • Dikkat ve konsantrasyon
  • Hafıza

7 yaş zeka testleri arasında kabul görür. Aynı zamanda 7 yaş zeka oyunları arasında çok mantıklı bir tercihtir ve 7+ her yaş çocukların oynayabileceği bir oyundur.

7 yaş zeka geliştirici oyunlar-Gobblet

2

Abalone Zeka Oyunu Nedir?

2 kişi oynanan basit kurallara sahip bir tür zeka oyunudur. Kuralların basit olmasına karşılık oynaması keyifli ve zihinsen yönden geliştirici niteliktedir. Sumo güreşine benzetilen oyunda 14 adet taşınız ile rakibin 14 taşı karşı karşıya dizilir. Kendi taşlarınızı 1’er 2’şer veya 3’erli şekilde hareket ettirerek rakibin taşlarını oyun sınırlarından dışarı sürüklemeye çalışırsınız. Çoklu hareket ettirmelerde tüm taşlarınız 1’er boşluk doğrusal yönde veya 1’er boşluk yana hareket ettirilir (zincir bozulmadan). Rakibin taşlarıyla temas kurulduğu noktada arka arkaya daha fazla taşı olan taraf itme yetkisi kazanır. Bu şekilde rakibi oyun dışına sürükler. İlk 6 taşı oyundan çıkan taraf kaybetmiş olur.

Abalone Zeka Oyunu Neyi Geliştirir?

  • Mantık
  • Dikkat

Abalone, 7 yaş zeka oyunları arasında gösterilir ve 7+ yaş herkes için uygundur.

abalone oyunu

3

Halka Çıkarma Oyunu Nasıl Oynanır?

Çok çeşitli versiyonları olan ancak prensip olarak bir halkayı bulunduğu sistemin içinden çıkarmayı gerektiren zor bir zeka oyunudur. Evet, zor bir oyun olduğu gerçek. Hatta ilk bakışta “bu halkayı a noktasından b noktasına geçirmek imkansız” diyebilirsiniz. Yoğun konsantrasyon gerektiren bir oyun.

Halka Çıkarma Oyunu Neyi Geliştirir?

  • Konsantrasyon yeteneği
  • Görsel zeka
halka çıkarma oyunu

7 Yaş Zeka Oyunları Oyna

Görsel tarama oyunu

Gözümden Kaçmaz Oyunu

Geliştirdiği Alanlar: Görsel Dikkat, Görsel Tarama, Kıyaslama

görsel zeka oyunu

Uçan Kartlar Oyunu

Geliştirdiği Alanlar: Kısa Süreli Bellek, Görsel Dikkat, Kelime Adlandırma

dikkat oyunu

Aynalama Oyunu

Geliştirdiği Alanlar: Görselleştirme, Görsel Dikkat, Karşılaştırma

resimli oyun oyna

Döndür Bul Oyunu

Geliştirdiği Alanlar: Görselleştirme, Görsel Tepki, Mantıksal Düşünme

4

Mangala Zeka Oyunu Nasıl Oynanır?

İlk izleri 16.yüzyıla kadar bulunabilen mangala oyunu “nakletme” anlamı taşıyan bir tür zeka oyunudur. Türk zeka oyunları arasında tüm dünyada bilinen ve birçok ülkede oynanan mangala 12 adet küçük kuyu + 2 adet büyük kuyu içine toplanan taşlardan oluşmaktadır. 2 kişi ile oynanır. Tarafların 6 küçük kuyusu ve 1 adet ana hazine kuyusu vardır. Kuyularda 4’er taş ile oyun başlar. Hamle sırası kimdeyse kuyusundan tüm taşları alır ve sağ tarafa doğru birer taş bırakarak kuyuların üzerinden geçer. Amaç en fazla taşı kendi hazinende toplayabilmektir. Bunun için rakipten taş almaya dayalı çeşitli kuralları vardır. Mangala oyununu birkaç hamle sonrasını görmeyi gerektirir.

Mangala Zeka Oyunu Neyi Geliştirir?

  • Öngörme
  • Bellek gelişimi
  • Fırsatları değerlendirme yeteneği

Mangala türü 7 yaş zeka oyuncakları, yetişkinlerin de tercih ettiği oyunlar arasındadır.

mangala oyunu

5

MentalUP Zeka Oyunları Nedir?

7-8 yaş zeka oyunları arasında çocukların en sevdiği teknolojik uygulamadır çünkü 150'den fazla oyun/egzersiz içerir. Bu oyunlar ile çocuğunuzun dikkat, odaklanma, hafıza, görsel zeka ve sözel zeka potansiyelini keşfedebilirsiniz. 7 yaş eğitici oyunlar ve özellikle 7 yaş eğitici tablet oyunları, telefon oyunları arasında güçlü ve interaktif bir oyundur. Sadece 7 yaş değil, okul öncesi veya 8 yaş üzeri çocuklar da kullanabilir. MentalUP, çocuğunuzun zihinsel gelişimini desteklemek için özel bir yöntem izler. Birkaç testten sonra en uygun egzersiz ile başlatarak gittikçe zorlaşan egzersizler sunar. Dolayısıyla her yaş çocuk için uygundur. Tamamen bilimsel ve eğlenceli MentalUP Beyin Egzersizleri ‘ni HEMEN denemek için ÜCRETSİZ kayıt olun.

MentalUP Zeka Oyunu Neyi Geliştirir?

  • Dikkat
  • Odaklanma
  • Görsel zeka
  • Sözel zeka
7 yaş eğitici oyunlar

6

Hangisi Farklı Oyunu Nasıl Oynanır?

7 yaş zeka oyunları düşünüldüğünde ilk akla gelenlerden biri olan “Hangisi Farklı” oyununun oynanması çok kolaydır. İki oyuncu ile oynanabileceği gibi daha fazla sayıda oyuncuyla da oynanabilir. Biz şimdilik 2 kişilik versiyonunu anlatacağız.

Birinci oyuncu 4 benzer nesne, eşya ya da meyve seçer. Bu seçimler arasında bir tanesi diğerlerinden farklı olmalıdır. Diğer oyuncu ya da oyuncular farklı olanı bulmaya çalışır. Bulduklarında neden farklı olduğunu da açıklamak zorundadır.

Örnek vermek gerekirse;

Otobüs, otomobil, tır ve uçak diye bir grup oluşturursak uçak bu grupta farklı olandır çünkü diğer araçlar karada giderken uçak havada gider.

Hangisi Farklı Oyunu Neleri Geliştirir?

En sevilen 7 yaş zeka oyunları arasında olan bu oyun, aşağıdaki becerileri geliştirir:

  • Karşılaştırma
  • Analitik düşünme
  • Dikkat
Hangisi Farklı Oyunu

7

Bu Ülke Nerede Oyunu Nasıl Oynanır?

Çevreyi keşfetmeyi seven çocuklar için bu tip 8 yaş zeka oyunları, harika bir zaman geçirme aracı. Hem eğlenceli hem öğretici niteliği bulunan bu oyun için bir dünya haritasına ihtiyacınız var. Dilerseniz bir dünya küresi alabilir ya da bilgisayarınızdan dünya haritası çıktısı alabilirsiniz. Ardından çocuğunuzla birlikte haritanın başına geçin. Ona bir ülke söyleyin ve nerede olduğunu bulmasını isteyin. İlk olarak Türkiye’yi sormakla başlayabilirsiniz. Zamanla tüm ülkelerin yerlerini hatırlıyor olacak.

Bu Ülke Nerede Oyunu Neleri Geliştirir?

Ülkelerin haritadaki yerini bulmak amacını taşıyan bu oyunla çocuklar, şu becerilerinin gelişimini destekleme imkanı bulur:

  • Görsel dikkat
  • Uzun süreli bellek
Bu Ülke Nerede Oyunu

8

Origami Nasıl Oynanır?

Kısaca kağıt katlama sanatı olarak anlatabileceğimiz origami ile zihninizin kıvraklığını arttırmak mümkün. İlk olarak çocuğunuza bir parça kağıt verin ve uçak ya da gemi gibi basit katlama egzersizlerini birlikte yapın. Ardından daha zor origami şemalarını internetten bulup çocuğunuza da gösterin. Birlikte yapmaktan çok keyif alacağınız bu oyunun sonlarına doğru kağıtları tamamen hayal gücüne dayalı olarak serbest katlamasını isteyin. Ortaya çok sevimli şekiller çıkacaktır.

Origami Oyunu Neleri Geliştirir?

Origami yapan çocuklarda aşağıdaki becerilerin gelişmesi beklenir:

  • İnce ve kaba motor becerileri
  • El-göz koordinasyonu
  • Yaratıcı düşünme
Origami

DİKKAT! ZEKA OYUNLARI OYNAMAK ÇOCUKLAR İÇİN ÖNEMLİ

7-8 yaş çocuklar için artık okul hayatının gereklilikleri, kendisinden beklentilerin artması hissedilir sorumluluk yükü haline gelmiştir. Bu yüzden 7-8 yaşlarındaki çocuklar başarılı olmayı hem ihtiyaç hem de mecburiyet olarak benimsemeye başlar. Çocuklar için başarının anahtarı ise yine oyunlarda gizli. Bunu şöyle açıklayalım.

7-8 yaş zeka oyunları

Başarı ile Zeka Arasındaki Fark Nedir?

Aynı şartlar altındaki diğer çocuklara göre (mesela aynı yaşta) daha zeki olan çocuklar öğrenme ve öğrendiklerini değerlendirme konusunda daha başarılı olurlar. Daha başarılı olmak ise insanın iç huzuru yakalaması, maddi ve manevi refah seviyesine ulaşması için oldukça önemlidir. Zeki insan sadece kendisi için değil; yaşadığı toplum için ve hatta tüm dünya için faydalı işler yapma potansiyeline sahiptir.


BAŞARI NEDİR?

Başarı, referans alınan değere ulaşmaktır. Örnek: 30 saniyede 100’e kadar saymak. Bunu bir başarı olarak görebiliriz. Kime göre? Kendi belirlediğimiz değerlere göre veya kendi standartlarımıza göre.

Çocukların ders ve okul başarısını artırmaya yönelik eğitsel egzersizler içeren MentalUP Eğitsel Oyunları İNCELE.

8 Yaş Zeka Oyunları Oyna

Görsel tarama oyunu

10’u Bul Oyunu

Geliştirdiği Alanlar: Matematik Becerisi, Planlama, Görsel Dikkat

görsel zeka oyunu

Kelime Hafızası Oyunu

Geliştirdiği Alanlar: Kısa Süreli Bellek, Sözel Bellek, Sürdürülebilir Dikkat

dikkat oyunu

Kuş Sesleri Oyunu

Geliştirdiği Alanlar: Görsel Bellek, İşitsel Bellek, Karar Verme

resimli oyun oyna

Yüz Tanıma Oyunu

Geliştirdiği Alanlar: Görsel Bellek, Sözel Bellek, Görsel Dikkat

ZEKA NEDİR?

Başarabilme potansiyeline zeka denir. Aynı şartlar altındaki diğer insanlara göre daha çabuk öğrenen daha zeki olarak nitelendirilir. Normal sürede öğrenen zeki; neredeyse hiç öğrenemeyen ise zihinsel engelli olarak nitelendirilir. Zihinsel engeli olan bir çocuğun 8’e kadar sayması başarı olarak kabul edilirken bu onun zeki olduğunu göstermez. İşte başarı ile zeka arasındaki fark budur.

"Önce zeka sonra başarı, önce başarı sonra toplumsal fayda."

Birçok ülkenin toplumsal zeka seviyesini artırmaya yönelik uygulamaları vardır. Bir toplumun zeka seviyesini yükseltmek tabi ki çocuk yaştan itibaren hedeflenen bir çalışma ile mümkündür. Bu yüzden okullarda çeşitli zeka oyunları, zeka egzersizleri uygulanır. Okul dersleri de aslında zeka egzersizi niteliğindedir ancak oyun ve benzeri uygulamalar çocukların daha aktif katılımını sağlamaktadır. Türkiye’de çocukların zeka gelişimi için devlet destekli yapılanmalar ve uygulamalar (dernek, eğitim müfredatı, teknolojik hizmet vs) vardır. Bu uygulamaların teknolojik ayağında MentalUP Beyin Egzersizleri’ni örnek verebiliriz.

MentalUP Beyin Egzersizleri, oyun şeklinde bilimsel egzersizler ile çocuklarda zeka gelişimi sağlamaya yönelik tasarlanmıştır. Pedagojik ürün sertifikasına sahip MentalUP beyin egzersizleri, TÜBİTAK tarafından desteklenmektedir. Bildiğiniz gibi TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) gerçekten topluma faydalı olduğu kanıtlanmış, bilimsel ve teknolojik projeleri desteklemektedir. Bu yüzden 7-8 yaş zeka oyunları kategorisinde MentalUP Beyin Egzersizleri önemli bir ihtiyaca karşılık gelmektedir. Ücretsiz de kullanabilirsiniz. Mutlaka deneyin.

MentalUP Zeka Oyunları:

Şimdi Dene