MentalUP IQ Testi

Leiter zeka testi hakkında detaylı bilgileri aşağıda paylaştık. Eğer online ortamda test yapmak istiyorsanız aşağıdaki MentalUP IQ Testlerini kullanabilirsiniz.

Hızlı IQ Testi

Referans değerleri baz alarak güçlü sonuçlar verir. Testin sonunda IQ puanı, detaylı raporlar ve sertifika paylaşılır.

Gelişmiş IQ Testi

Kapsamlı sorularla daha güçlü sonuçlar verir. Testin sonunda IQ puanı, detaylı raporlar ve sertifika paylaşılır.

LEITER ZEKA TESTİ NEDİR?

Leiter zeka testi hakkında detaylı bilgileri aşağıda paylaştık ancak hatırlatmamız gerekir ki bu test, uzman eşliğinde yapılan bir testtir. Eğer kendi imkanlarınızla çocuğunuzun zihinsel becerilerini test etmek isterseniz MentalUP IQ Testini kullanabilirsiniz.

Test sonrası yapılabilecek örnek gelişim egzersizlerini aşağıdan hızlıca inceleyebilirsiniz.

Mantık Ölçeği & Egzersizi

Geliştirdiği Alanlar: Akıl Yürütme, Planlama, Görselleştirme

Dikkat Ölçeği & Egzersizi

Geliştirdiği Alanlar: Tepki Kontrolü, Odaklanma, Bölünmüş Dikkat

Görsel Zeka Ölçeği & Egzersizi

Geliştirdiği Alanlar: Görsel Dikkat, Görsel Tarama, Görsel Bellek

LEITER ZEKA TESTİ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER

Testin başlangıcında uzman çocuğun önüne bir model koyar. Bu modele ait parçalar da teker teker çocuğa verilir. Her defasında çocuktan parçayı doğru yere koyması beklenir. Her parça tek tek verilir, çocuk doğru yaptıkça yeni parçaya geçilir. Dolayısıyla, leiter zeka testi soruları yaşa ve uygulayan uzmana göre farklılık gösterebilir. Temelde aynı becerileri ölçümlemeyi amaçlayan leiter zeka testi soruları, alanında uzman kişiler tarafından hazırlanır.

LEITER ZEKA TESTİNİ KİMLER UYGULAYABİLİR?

Psikolojik danışmanlar ve rehberlik eğitimi olan kişiler; psikoloji ve psikolojik hizmetler lisans mezunu olmanın yanında Leiter Testini uygulamak için özel sektörlerden sertifika almış kişiler bu testi uygulayabilir.

Zeka geliştirici bilimsel zeka oyunlarında çocuğunuzun elde ettiği skorları yaşıtlarıyla karşılaştırarak küçük bir test yapabilirsiniz.

Çocuğunuzun performanısı test etmek ve geliştirmek için MentalUP Zeka Oyunları'nı inceleyin!

LEITER ZEKA TESTİ PUANLAMA

Leiter zeka testinde her soru için ayrı puanlama yapılır. Testin sonunda puanlar toplanır ve çocuğun yaşına göre yeniden işleme tabi tutulur. Yani leiter zeka testi puanlama işlemi yaş faktörü de göz önünde bulundurularak yapılır.

Alanında uzman pedagoglar ve Yıldız Teknik Üniversitesi akademisyenleri tarafından geliştirilen MentalUP Bilimsel Zeka Oyunları'nı inceleyin. Bu oyunlar, Türkiye'nin eğitimde öncü kurumlarından;

  • Doğa Okulları,
  • Bahçeşehir Koleji,
  • Okyanus Koleji,
  • Final Okulları,

Ve bir takım özel zeka atölyeleri tarafından ders materyali olarak kullanılmaktadır. Siz de bireysel üyelik yaparak çocuğunuzun eğlenceli oyunlar ile gelişimini destekleyebilirsiniz. MentalUP, dikkat, hafıza, konsantrasyon, sözel-sayısal-görsel zeka gelişimin destekler; problem çözme becerilerini ve okul başarısını artırır.

Şimdi Deneyin

Leiter Zeka testine benzer olarak Stanford Binet ve Wisc-R zeka testleri de çocukların zeka ölçümü için kullanılan popüler testlere örnektir. Bunlar hakkındaki yazılarımız için de Stanford Binet Zeka Testi ve WISC-R Zeka Testi yazılarımızı okumanızı öneririz.

BU YAZIYI OKUYANLAR AŞAĞIDAKİ BAŞLIKLARI DA İNCELEDİ