Evde Oynanan, Tek Kişi veya Çoklu Oynanabilecek Oyunlar

ANA SAYFA / BLOG / Evde Oynanan, Tek Kişi veya Çoklu Oynanabilecek Oyunlar
Son Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2021

Öncelik çocuklarda olduğu için listeye çocuklar için evde oynanabilecek oyunlar ile başlıyoruz. İşte, en iyi, en güzel, en faydalı oyunlar. Hem dijital hem kağıt üzerinde hem de fiziksel ev oyunları tavsiyeleri.

1) MentalUP Eğitici Zeka Oyunu

Listenin ilk sırasında yer alan MentalUP, sıradan bir dijital oyun değil! İnternetin zararlı içeriklerinden korunmak ve teknolojiyi faydalı yönde kullanmak için ailelerin en çok tercih ettiği bu zekâ oyununu mutlaka deneyin. Hem siz hem de çocuğunuz, MentalUP’a bayılacaksınız!

MentalUP’ı Açmak İçin Tıkla

MentalUP’ın içerisindeki oyunların her biri çocukların zihinsel becerilerini geliştirmeye yönelik tasarlanmış pedagojik sertifikalı egzersizlerden oluşur. Çocuğunuz, zekâ oyunlarında başarılı oldukça altın kazanır ve bu altınlarla seçtiği karakteri geliştirir. Hem sürükleyici bir oyun oynamış olur, hem de dikkat, hafıza, sözel-görsel-sayısal zekâ gelişimini desteklemiş olur.

  • Kaç yaş için: 4 yaş ve üzeri
  • Kaç kişi oynanır: Tek başına oynanabilir.
  • Gereken malzemeler: İnternet bağlantılı herhangi bir cihazınızın olması yeterlidir. (Telefon, tablet, bilgisayar gibi)
  • Faydası nedir: Düzenli kullanımda çocukların zeka, dikkat ve hafıza becerilerini geliştirir.

2) Kartları Eşleştirme Oyunu

Bu oyun, hem dijital ortamlarda hem de fiziksel materyallerle oynanan bir tür hafıza oyunudur. Hatta hafıza oyunlarının atasıdır desek yanlış bir ifade olmayacaktır. Evde oynanacak bu oyun için ekstra materyale ihtiyacınız kalmayabilir çünkü kendiniz de kolaylıkla yapabilirsiniz. Üstelik bu oyun, tek kişilik oyunlar arasında kabul görse bile rekabet için sırayla oynayarak 2 kişilik, 3 kişilik oyunlar haline getirebilir ya da daha fazla oyunculu oyun şeklinde yeniden kurabilirsiniz.

A4 boyutunda bir kâğıt veya kartonu çift sayıda eşit parçalara bölün. Çocuğun yaşına göre parça sayısını belirleyebilirsiniz.

Örneğin, 4 yaş evde oynanan oyun olarak değerlendireceksek A4 kâğıdı 8 eşit parçaya bölebiliriz. Aynı sembol, sayı veya desenden 2’şer tane olacak şekilde kâğıtları çizeriz. Artık her görselden 2 tane olacak şekilde 4 takım (8 adet) kâğıdımız olmuştur. Kâğıtları ters çevirip, karıştırdıktan sonra sırayla açmamız gerekir. İlk açtığımız görselin aynısını bir sonraki denemede bulmaya çalışırız.

Eğer bulursak kartlar açık kalır. Bulamazsak her ikisini de kapatıp yeniden deneriz. Art arda aynı görselleri açmayı başardıkça oyunu sonlandırabiliriz. Bu şekilde hafıza becerimizi geliştirmiş oluruz.Çocuğun yaşı büyüdükçe, kart sayısı artırılabilir.

Örneğin 8 yaş evde oynanan oyunlar arıyorsak, kartları eşleştirme oyununu 16 parçadan oluşacak şekilde (a4 kâğıdı 16 eşit parçaya bölerek) tasarlayabiliriz.

  • Kaç yaş için: 4 yaş ve üzeri
  • Kaç kişi oynanır: Tek başına oynanabilir.
  • Gereken malzemeler: Kağıt ve kalem.
  • Faydası nedir: Hafıza, odaklanma ve konsantrasyon becerilerini güçlendirir.

3) En Çok Evde Oynanan Balon Düşmesin Oyunu

Bu oyunun için gereken tek materyal bir adet balondur. Balonu iyice şişirip karşılıklı birbirinize atabilirsiniz. Oyundaki amaç balonun sürekli havada kalmasıdır.

Oyuna çeşitli kurallar eklemek mümkün. Mesela; koltuk kenarı, sehpa veya masaya değmeyecek diyerek oyunu zorlaştırabilirsiniz. Ya da balonu tek bir vuruşla karşıdaki kişiye atma kuralı koyabilirsiniz.

Aynı şekilde, oyuncular için alan sınırı koyup, “bu alanın dışına çıkmadan balonu havada tutacağız” diyebilirsiniz. Bu oyun evde oynanabilen, oldukça keyifli bir oyundur. Üstelik, evde oynanabilecek oyunlar arasında sıklıkla tercih edilen bu oyun; çocukların denge, motor beceriler gibi kinestetik zeka alanlarına hitap eden; geliştiren bir oyundur. Balon ile evde oynanan oyunlar 2 kişilik oyunlardan biri olarak kabul edise bile, 3 kişilik veya daha fazla oyunculu da olabilir. Her ne kadar 6 yaş etkinlik önerileri arasında sık sık karşımıza çıksa da eğlenceli olması sebebiyle bütün yaş grupları için uygundur.

  • Kaç yaş için: 4 yaş ve üzeri
  • Kaç kişi oynanır: En az 2 kişi.
  • Gereken malzemeler: Bir balon.
  • Faydası nedir: Denge, motor becerileri ve bedensel kinestetik zeka becerilerini geliştirir.

4) Kalabalık Evler İçin En Az 4 Kişilik Oyunlar: Hacıyatmaz

4 kişilik oyunlar evde kalabalık olan ailelerin en eğlenceli seçeneklerinden biri. 4 kişi evde oynanacak oyunlar ya da ev oyunları denildiği zaman akla ilk gelen oyunlar; kızma birader, monopoly gibi kutu oyunları oluyor.

Hacı yatmaz oyunun oklava veya basit bir sırıkla oynayabilirsiniz. Oyun şöyle oynanıyor:

Oyuncular çember düzeninde oturur. Oyunculardan biri ortaya bir sırık diker ve bu sırığı dik duracak şekilde eliyle tutar. Her oyuncuya bir takma isim veya numara verilmiştir. Sırığı tutan oyuncu, başka bir oyuncunun takma adını/numarasını söyler ve sırığı bırakır.

Adı söylenen oyuncunun, hızlı davranarak sırığı yere düşmeden tutması gerekir. Eğer sırık düşerse kendisine ceza puanız yazılır. Sonrasında kendisi başka bir isim söyler ve sırığı bırakır. Bu şekilde oyun devam eder.

Evde oynanacak eğlenceli oyunlar arasında dikkat çeken Hacı Yatmaz oyunu çocukların dikkat becerilerini geliştirir, reflekslerini güçlendirir.

  • Kaç yaş için: 4 yaş ve üzeri
  • Kaç kişi oynanır: En az 3 kişi (Üç kişilik olduğuna bakmayın. Kişi sayısı ne kadar artarsa, o kadar eğlenceli olur.).
  • Gereken malzemeler: Bir oklava ya da düz bir sopa
  • Faydası nedir: Çocukların dikkat, konsantrasyon ve motor becerilerini güçlendirir. Refleks gelişimine katkı yapar.

TAVSİYE:

Çocukların dijital oyunlara olan ilgisi yüksek. Uzmanlar, yasaklamanın çözüm olmadığını vurgularken, kontrollü süre ile kullanımın faydalı olacağını hatırlatıyorlar.

Bu yüzden, çocuklar için günde 20 dakikalık özel zeka oyunları sunan MentalUP’ı, fiziksel oyun aralarında mutlaka kullanın. MentalUP, düzenli kullanımda faydaları kanıtlanmış, bilimsel ve eğlenceli bir zeka oyunudur.

MentalUP Uygulamasını Aç

5) 2 Kişi Oynanabilecek Parmak Güreşi

Evde oynanan oyunlar 2 kişilik olacağı zaman, her iki tarafın da aynı anda aktif olduğu oyunların keyfi başka oluyor. Parmak güreşi de evde iki kişilik oyunlar içinde en sevilenlerden biri.

Oyuncular, örnek görselde olduğu gibi parmaklarını birbirine kenetler. Başparmaklar havada kalır ve güreş başlar. Bu oyunda amaç; kendi parmağımızı, rakibin parmağını alta alacak şekilde üzerine kapatmak. Oldukça basit, oldukça faydalı bir oyun. Bir o kadar da eğlenceli!

Evde oynanan oyunlar 2 kişilik seçenekler arasında bu oyun ve taş-kağıt-makas oyunu en sık tercih edilen oyunlardır.

  • Kaç yaş için: 4 yaş ve üzeri
  • Kaç kişi oynanır: En az 2 kişi
  • Gereken malzemeler: Hiçbir malzeme gerekmiyor.
  • Faydası nedir: Odaklanma ve ince motor becerilerinin gelişimine destek olur.

6) En Az 3 Kişilik Oyunlar: Sirk Gösterisi Oyunu

Dikkat egzersizlerinin daima kağıt üzerinde oynanabilecek zeka oyunlarından oluştuğunu düşünmeyin. Sirk gösterisi oyunu, evde oynayabileceğimiz oyunlar arasında dikkat çeken, bedensel ağırlıklı ve çok basit kuralları olan bir tür dikkat oyunudur. 3 kişilik evde oynanan oyunlar arasında oldukça eğlenceli bir seçenektir. Bu oyun için 2 adet topa ihtiyacınız var. Oyun şöyle oynanıyor:

3 (üç) kişi, üçgen oluşturacak şekilde konum alıyor. Herkesin elinde birer top var. Oyunda toplam 2 top olduğu için haliyle bir kişinin eli boş kalıyor. Elinde top olmayan kişi daima komut verir. Komutlar, “sağ-sol” şeklindedir. Örneğin “sağ” komutu gelirse, herkes elindeki topu sağındaki kişiye atar.

Bir sonraki komut gelene kadar topun sağa doğru akışı kesintisiz devam eder. Bir sonraki komutu verecek kişi henüz belli değildir. Elinde o anda top olmayan kişi aniden “sol” diyebilir. “Sol” komutu geldiği anda topun akış yönü sola döner. Yani, herkes elindeki topu solundakine atmaya başlar. Dikkatsiz olan ceza puanı alır!

Bu oyun, 4 kişilik evde oynanan oyun olarak da değerlendirilebilir. Her ne kadar dört kişilik bir oyun diye anlatsak da 5 kişi, 6 kişi de oynanabilir fakat şu detayı unutmamak gerekir: Kişi sayısı arttıkça top sayısının da artması gerekecek. Evinizde 4-5 adet top olmayabilir. 😄

  • Kaç yaş için: 4 yaş ve üzeri
  • Kaç kişi oynanır: En az 3 kişi
  • Gereken malzemeler: En az 2 adet top
  • Faydası nedir: Dikkat ve odaklanma becerileri ile motor becerilerinin gelişimine katkı sunar.

BURAYA DİKKAT:

Geleneksel oyunlardan çabuk sıkılan ve sizden sürekli olarak telefonunuzu ya da tabletinizi isteyen bir çocuğunuz varsa endişelenmeyin. Biliyoruz, çocukların ekran başında geçirdiği süre ve karşısına çıkabilecek rahatsız edici içerikleri sizi endişeye sürüklüyor ama artık çok basit bir çözümü var.

Çocuk gelişim uzmanlarının onayını ve TÜBİTAK'ın desteğini alan yerli zeka egzersizleri uygulaması MentalUP, düzenli kullanımda zeka becerilerini geliştiriyor. Çocuğunuzun potansiyelini doğru biçimde keşfetmesine imkan verin.

MentalUP'ı hemen deneyin

7) Tek Kişi Bile Oynanabilecek Labirent Oyunu

Bu tür oyunlar için çeşitli kitaplar var ancak henüz elinizin altında böyle bir kitap yoksa yazıcıdan çıktı alarak da oynamayı tercih edebilirsiniz.

Çocuklar için tek kişi evde oynanan oyunlar arasında bu tür oyunlar sıklıkla tavsiye edilmektedir. Hatta labirent oyununu kendiniz hazırlayıp, yine kendiniz oynayabilirsiniz. Böylelikle, çocuğunuzla birlikte sıkılınca oynanacak oyunlar tasarlayabilirsiniz.

Bunu deneyin. Labirenti çizerken, hedefe giden yolu unutmak için yolun tamamını çizmeyin. Kendi çizdiğiniz yolu sürekli çıkmaz sokaklarla değiştirin ve labirenti tamamlayın. Labirenti tamamladığınızda muhtemelen gidiş yolunu çoktan kaybetmiş olacaksınız. 😉 Şimdi yeniden bulma vakti!

  • Kaç yaş için: 4 yaş ve üzeri
  • Kaç kişi oynanır: Tek başına oynanabilir.
  • Gereken malzemeler: Malzemeleri tamamen o an elinizde olanlardan seçebilirsiniz. Mesela renkli bantlar ya da ipler gibi…
  • Faydası nedir: Çocukların analitik düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirir.

8) Keyifle Oynanacak 2 Kişilik Oyunlar Evde de Mümkün: Efsane Oyun Solo Test

Bu oyun için bir adet solo test oyuncağına ihtiyacınız var. Merak etmeyin, bu oyuncağı neredeyse her oyuncakçıda ve 2-3 TL karşılığında bulabilirsiniz. Yılların eskitemediği, oldukça eğlenceli bir oyundur. Yetişkinlerde bile bağımlılık yapabiliyor. 😁

Oyunun kuralları çok basit. 32 adet piyon ve 33 adet boşluk var. Piyonları oyun sahasına dizip en ortadaki deliği boş bırakıyorsunuz. Bir piyonu oyundan alabilmek için başka bir piyonu sağa-sola, ileri-geri hamlelerle üzerinden atlatıp uygun deliğe yerleştirmeniz gerekiyor. Üzerinden atlanan piyon oyundan çıkar. Eğer tek bir piyon kalacak şekilde, doğru planlama ile oyunu tamamlarsanız en yüksek puanı alırsınız.

Göreceksiniz: Çocuğunuz canı sıkıldıkça solo testini alıp size meydan okumaya gelecektir.😍 Gerçekten, evde oynanacak 2 kişilik oyunlar arasında harika bir seçim! Solo test, evde oynanacak yetişkin oyunlar arasında en sevilenlerden biri olarak dikkat çekiyor.

Bu bölümde ise adı eski oyunlar diye anılan ama asla eskimeyen ev oyunları paylaştık. Bu oyunlar da çocukların zihinsel gelişimini destekliyor. İşte efsane olmuş, evde oynanan eski oyunlar listesi:

  • Kaç yaş için: 6 yaş ve üzeri
  • Kaç kişi oynanır: Rekabet için en az 2 kişi
  • Gereken malzemeler: Solo test (Dilerseniz kağıt ve kalem vasıtası ile kendiniz de hazırlayabilirsiniz.)
  • Faydası nedir: Analitik düşünme ve karar verme becerilerinin gelişimini sağlar.

9) Yetişkinler için de Eğlenceli Olan SOS Oyunu

Solo test, en az 2 kişilik oyunlar arasında kabul görür ve evde oynanacak yetişkin oyunları denildiğinde akla ilk gelenlerden biridir. Kareli defter üzerinde sınırları belirlenmiş alanda oynanır. Her oyuncunun birer hamle hakkı vardır. Oyuncu, istediği kareye ya “S” harfi koyar, ya da “O” harfi koyar. Oyun sırası kendisine geldiği anda S-O-S kelimesini tamamlayan oyuncu puan ve yeni hamle hakkı kazanır. En çok SOS yapan oyunu kazanır.

  • Kaç yaş için: 6 yaş ve üzeri
  • Kaç kişi oynanır: 2 kişi
  • Gereken malzemeler: Kağıt ve kalem
  • Faydası nedir: Hızlı düşünme, karar verme ve odaklanma becerilerini güçlendirir.

10) Kalabalık Oynanabilecek Nostaljik Oyun, İsim Şehir

3 kişi de oynanır, 4 kişi de oynanır. Hatta üç veya dört yerine daha fazla kişiyle de oynanabilecek bir oyundur ama 4 kişilik oyunlar denilince en keyifli seçenektir. 6-7 yaş ve üzeri, okuma yazma bilen her çocuk/yetişkin bu oyunu keyifle oynayabilir. 8 yaş etkinlikleri arasında ise en çok tercih edilenlerden biridir.

İsim şehir oyununda herkesin önünde birer kağıt vardır. Kağıtlardaki başlıklarda isim, şehir, hayvan, bitki, eşya şeklinde kategoriler vardır.

Bir harf belirlenir. Örneğin, B harfi. Herkes kağıdını göstermeden, ilgili kategorilere B harfiyle başlayan birer isim yazar. Her kelime 10 puandır. Birbiriyle aynı kelimeleri yazmış olanların puanı kırılır ve o kelimeler için kendilerine 5’er puan verilir. Boş bırakılan alanlar sıfır puandır. Oyun sonunda en yüksek puanı alan kazanır.

  • Kaç yaş için: Okuma yazma bilen her yaş için
  • Kaç kişi oynanır: En az 2 kişi
  • Gereken malzemeler: Kağıt ve kalem
  • Faydası nedir: Hafıza ve analitik düşünme becerilerini güçlendirir.

11) Evde Oynanan Oyunların Atası, Sıcak Soğuk Oyunu

Yine kalabalık oynanınca daha keyifli olan oyunlardan biridir. Evin içerisinde sınırlar belirlenir ve bu sınırlar içerisinde bir eşya saklanır. Diğer bir oyuncudan bu eşyayı bulması istenir. Kendisine süre verilir ama yardım da edilir.

Yardım şu şekildedir: Oyuncu aradığı eşyaya yaklaştıkça “sıcak” denilir. Uzaklaşmaya başladıkça da “soğuk” denilir. Yardımları en iyi şekilde değerlendiren oyuncu en kısa sürede kaybolan eşyayı bulur, puan kazanır.

  • Kaç yaş için: 4 yaş ve üzeri
  • Kaç kişi oynanır: En az 2 kişi ama ne kadar kalabalık, o kadar eğlenceli.
  • Gereken malzemeler: Hiçbir malzeme gerekmiyor.
  • Faydası nedir: İşitsel zeka ve anlamlandırma becerilerinin gelişimine destek olur.

FAYDALI TELEFON OYUNU ÖNERİSİ:

Çocukların evde geçirdikleri zamanı verimli kullanmasını ve hem eğlenip hem de zeka becerilerini geliştirmesini isteyen ebeveynler için iyi haber: Günlük sadece 20 dakikalık egzersizlerle zeka becerilerinin gelişimini destekleyen zeka oyunu MentalUP'ı çocuklar çok seviyor.

Ders başarısına katkı sağlayan ve okul derslerinin pekiştirilmesine yardımcı olan MentalUP, milyonlarca kullanıcının en sevdiği eğitsel oyunlardan biri.

MentalUP Zeka Oyunu'nu Başlat

12) Yılların Eskitemediği Dikkat Oyunu: Deve Cüce

Her ne kadar biraz demode gibi dursa da 4 yaş ve üzeri çocukların dikkat becerilerini geliştiren en etkili fiziksel oyunlardan biri Deve Cüce Oyunu. Bu oyun için herhangi bir materyal gerekmiyor ama en az 2 kişi olunması lazım. Biri oynarken diğeri de oyunun yöneticisi konumunda oluyor. Oyundaki yönetici, “Deve” ya da “Cüce” diyerek oyunun şekillenmesini ve oyuncunun hareketlerinin belirlenmesini sağlıyor. “Deve” komutu verildiğinde oyuncu ayağa kalkmalı, “Cüce” komutu verildiğinde ise çömelmelidir. Komutun tersi yapıldığında oyun kaybedilir. Mesela oyuncu ayaktayken “Deve” denildiğinde yanlışlıkla çömelirse oyunu kaybetmiş olur.

  • Kaç yaş için: 4 yaş ve üzeri
  • Kaç kişi oynanır: En az 2 kişi
  • Gereken malzemeler: Hiçbir malzeme gerekmiyor
  • Faydası nedir: Çocukların dikkat, odaklanma ve konsantrasyon becerilerini geliştirir.

Deve-cüce oyunu gibi geleneksel oyunların dijital versiyonları MentalUP'ta! Hemen oyna, zeka becerilerini geliştir: MentalUP'ı Aç

13) Yetenekli Ressam Oyunu

Kalabalık aileler ya da arkadaş gruplarında oynandığında çok daha eğlenceli hale gelen ve evde oynanacak eğlenceli oyunlar arasında çok sevilen “Yetenekli Ressam” oyununda herhangi bir oyun materyali gerekmiyor. Oyunun en başında, çocuklardan biri ressam olarak belirleniyor. Daha sonra seçilen ressam çocuk gözlerini kapatıp hayalindeki resmi anlatıyor. Mesela; “Sevimli bir aslan resmi yapıyorum, korkunç bir dinozor resmi yapıyorum, mutlu bir baba resmi yapıyorum” gibi ifadeler çocukların becerilerine ve hayal güçlerine göre şekillendirilebilir. Ressam, hayalindeki resmi anlattıktan sonra gözlerini açar ve bu sırada diğer oyuncular da o resmi taklit metoduyla canlandırmaya çalışır. Ressam tarafından taklidi en beğenilen çocuk, yeni ressam olur. Bu oyun, soyut düşünme becerilerini geliştiren en iyi 3 kişilik oyunlardan biridir.

  • Kaç yaş için: 4 yaş ve üzeri
  • Kaç kişi oynanır: En az 3 kişi
  • Gereken malzemeler: Hiçbir malzeme gerekmiyor
  • Faydası nedir: Çocukların hayal kurma, canlandırma, konsantrasyon ve soyut düşünme becerilerini geliştirir.

14) Tahmine Dayalı Olarak Evde Oynanan Oyunlar

Tahmin etmeye yönelik oyunlar, çocuklarda birçok becerinin eşzamanlı olarak geliştirilmesine olanak sağlıyor. Evde oynanan oyunlar arasında en zahmetsiz olanlardan biri olan bu tip seçeneklerde genel olarak şöyle bir yol izlenir:

Sorulan sorular ve alınan cevaplar doğrultusunda tahmin etmeye dayalı bu oyunda ilk olarak bir anlatıcı seçilir. Seçilen çocuk, diğerlerine söylemeden zihninden bir hayvan seçer. Diğer oyuncular, anlatıcının karşısına dizilir ve çeşitli sorular sorarlar. Aldıkları cevaplara göre de o hayvanı tahmin etmeye çalışırlar. Peki, bu sorular nasıl olabilir? İşte cevabı:

  • Ne renk?
  • Kaç tane ayağı var?
  • Vahşi mi?
  • En çok sevdiği yiyecek ne?
  • Yaşadığı yer neresi?

Bu soruları çeşitlendirebilir ve hızlıca sonuca gidebilirler. Doğru cevabı veren oyuncu, anlatıcı konumuna geçer ve oyun böyle devam eder. Dilerseniz, hayvan yerine nesneler ya da bitkiler gibi basit değişiklikler yapabilirsiniz. Bununla birlikte çocukları 2'şer kişilik gruplara ayırarak 4 kişilik oyunlar da oynayabilirsiniz.

  • Kaç yaş için: 4 yaş ve üzeri
  • Kaç kişi oynanır: En az 2 kişi
  • Gereken malzemeler: Hiçbir malzeme gerekmiyor
  • Faydası nedir: Çocuklarda mantık yürütme, soyut düşünme ve ilişkilendirme becerilerini geliştirir.

15) Evde Oynanacak Oyunlardan Biri: Başka Ne Lazım Oyunu

Bu oyun, evde oynanacak oyunlar arasında dikkat çekiyor. Ayrıca 4 yaşını geçmiş çocuklar için meslekleri tanıma açısından en verimli oyunlar arasında gösterilen “Başka Ne Lazım?” oyunu ile çocuğunuzun geleceğine de bir basamak oluşturabilirsiniz. Oyun esnasında süre tutulur. Her bir oyuncunun süresi 2 dakikayı geçmemelidir ama dilerseniz süreyi kısaltabilirsiniz. Oyunun en başında oyunculardan biri bir meslek belirler ve karşısındakine sorusunu sorar. Mesela, “Bir öğretmensen, sana ne lazım olur?” Sorunun doğru cevabı verilmişse bu sefer soruyu diğer oyuncu sorar. “Peki, başka ne lazım?” Eğer oyuncu, 2 dakika içerisinde cevap veremezse oyunu kaybeder. Bu oyunu sadece mesleklerle değil, hayvanlarla da devam ettirebilirsiniz. Mesela, “Sen bir kediysen, sana ne lazım?”

  • Kaç yaş için: 4 yaş ve üzeri
  • Kaç kişi oynanır: En az 2 kişi
  • Gereken malzemeler: Hiçbir malzeme gerekmiyor
  • Faydası nedir: Yaratıcı düşünme becerilerini geliştirir. Ayrıca meslekleri ve hayvanları tanıma açısından da faydalıdır.

Bunlar da Evde Oynanan Oyunların Dijital Olanları

Aşağıdaki oyunları, online ortamda oynayabileceğiniz gibi, dilerseniz evdeki eşyalarla kendiniz de tasarlayabilirsiniz.

Deve Cüce Oyunu

Resim Çizme Oyunu

Gözümden Kaçmaz Oyunu

Şeker Kapmaca Oyunu

Evde Ailece Oyun Oynamanın Önemi

Çocukları sık sık arkadaşlarıyla bir araya getiremiyor, sokağa gönderemiyor veya onlara her zaman yeterince vakit ayıramıyor olabiliriz. Bu yüzden evde oynanan oyunlar listemizi hem tek kişi oynanan oyunlar, hem de 2, 3, 4 kişi oynanan oyunlar şeklinde hazırladık.

Hatta nostalji yapmak isteyen aileler için evde oynanan eski oyunlar listesi de paylaştık. Ortaya ise oldukça eğitici ve keyifli listeler çıktı. 😉

Unutmayın: Oyun oynamak çocukların hem duygusal zekâsını (EQ), hem de mantıksal zekâsını (IQ) geliştiriyor. Bu yüzden oyun ihtiyacı, tıpkı beslenme ve sevgi ihtiyacı gibi birinci önceliği olan ihtiyaçlardandır. İşte o oyunlar:

ÖZETLE:

  • Evde oynanan oyunlar 2 kişilik listesinden başlayıp 3 kişilik oyunlar, 4 kişilik oyunlar ve daha kalabalık oynanan oyunlardan bahsettik.
  • Evde oynanan eski oyunlar listesi paylaştık.
  • Evde oynanacak oyunlar yetişkin kategorisi için de önerilerde bulunduk.
  • MentalUP gibi yeni ve evde oynanan zeka oyunları hakkında bilgiler verdik.

Daha fazla aileyi haberdar etmek için bu yazıyı sosyal medya hesaplarınızda paylaşın. 😏

BU YAZIYI OKUYANLAR AŞAĞIDAKİ BAŞLIKLARI DA İNCELEDİ